Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Sekatörer

Köpguide sekatörer – det självklara beskärningsverktyget

Oavsett om du har en stor trädgård eller en mindre balkongodling bör en sekatör alltid ingå i din trädgårdsutrustning. Med den kan du beskära allt från träd och buskar till större blomväxter. Vet du inte vilken sekatör du ska välja? Låt oss hjälpa dig på traven.

Två typer av sekatörer

Det finns framför allt två typer av sekatörer – tvåskärssekatörer och mothållssekatörer. Tvåskärssekatören har två knivblad som glider förbi varandra precis som en vanlig kökssax. Det ger ett skarpt och rent snitt. Denna sekatör kan med fördel användas för att klippa levande växter då den inte skadar växtvävnaden.

Mothållssekatören har till skillnad från tvåskärssekatören ett knivblad som klipper mot ett mothåll som liknar ett trubbigt knivblad. Denna typ av sekatör skadar växtvävnaden och bör därför bara användas för att klippa i döda grenar. Oavsett vilken typ av sekatör du väljer bör knivbladen vara vassa för att inte slita sönder grenarna och förhindra växtens läkningsprocess.

Ergonomiska sekatörer underlättar arbetet

Sekatörens utformning är viktigare än många tror. Du kan lätt få ont i både händer och leder om du använder en sekatör som inte är ergonomisk. Biltemas sekatörer har därför gummiklädda handtag som ger ett bättre grepp och en funktion som gör att du kan ställa in greppets storlek.

Vanliga frågor om sekatörer

Vad är en sekatör?

En sekatör är ett trädgårdsredskap som används för att beskära buskar och träd. Den har ett eller två skärande blad i formen av en båge.

Hur slipar man en sekatör?

Plocka isär sekatören och slipa bladen med hjälp av ett brynjärn.

Vad kostar sekatörer?

På Biltema hittar du sekatörer från ca 70 kronor.