Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Kvistsågar

Köpguide kvistsågar – effektiv kapning av grövre grenar


Att såga av grenar med en vanlig såg kan vara riktigt besvärligt. Sågen fastnar, sviktar och får inte riktigt fäste. En kvistsåg är därför ett bättre val, eftersom den är särskilt utvecklad för att användas vid beskärning av buskar och träd. Här kan du läsa mer om varför en kvistsåg hör hemma bland dina trädgårdsredskap.

Skillnaden mellan kvistsågar och vanliga sågar


Vanliga sågar är utvecklade för att såga i torrt virke. En kvistsåg är däremot utvecklad för att såga igenom levande växtfibrer. Till skillnad från vanliga sågar är kvistsågarnas tänder böjda åt olika håll. Det resulterar i att den sågar bredare än själva bladet, vilket innebär att den inte fastnar lika lätt och lämnar släta och fina snittytor som läker snabbt.

Två typer av kvistsågar

Det finns framför allt två olika typer av manuella kvistsågar – korta kvistsågar och längre kvistsågar. De korta kvistsågarna har fler tänder och kortare blad som gör det lättare att komma mellan grenar. De längre kvistsågarna har färre tänder och grövre skär. Bladet är dessutom lite längre vilket gör att den kan ta sig igenom större grenar på ett effektivt sätt.

Välj gärna en kvistsåg med utbytbara blad då de inte kan slipas när de blivit slöa, utan måste bytas ut. Har du många höga träd som du vill beskära kan det även vara bra att satsa på en kvistsåg som kan monteras på en förlängningsarm.

Vanliga frågor om kvistsågar

Vad är en kvistsåg?

En kvistsåg är en såg speciellt utvecklad för att användas vid beskärning av träd och buskar.

När ska man använda en kvistsåg?

En kvistsåg används med fördel vid beskärning av grenar.

Vad kostar kvistsågar?

På Biltema hittar du kvistsågar från ca 100 kronor.