Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Planteringsverktyg

Köpguide planteringsverktyg - handredskap för enklare plantering

Oavsett om du ska odla grönsaker i växthuset, kryddor på balkongen eller plantera vårlökar i trädgården kan praktiska planteringsverktyg göra arbetet lättare och ge bättre resultat. Men vad finns det för planteringsverktyg och vilka redskap behöver du egentligen?

Tre klassiska planteringsverktyg

Vilka planteringsredskap du ska ha i din verktygslåda beror självklart på hur, var och vad du odlar. Det finns dock tre klassiska handredskap som är ett måste för alla med gröna fingrar.

Planteringsspade

En planteringsspade är ett praktiskt handverktyg som används för att gräva, flytta eller jämna ut jord ofta vid plantering av olika typer av växter. Välj gärna en stabil planteringsspade i metall, då klarar den även lite tyngre arbeten i hårdare jord.

Kultivator

En kultivator, även kallad uppluckrare, ser ut som en liten kratta och används för att luckra upp och förbereda jorden för plantering. Den kan också användas för att bekämpa ogräs genom att riva sönder rötterna, vilket gör dem lättare att ta bort. Välj gärna en kultivator i metall som klarar att luckra upp hårt packad jord.

Maskrosjärn

Är du en av dem som anser att maskrosor är en riktig plåga? Då bör du definitivt ha ett maskrosjärn i din verktygslåda. Med hjälp av ett maskrosjärn kan du nå maskrosens djupa pålrötter för att vänligt men bestämt lirka upp roten. Även maskrosjärnet bör vara i metall för att lättare tränga igenom jorden.

Vanliga frågor om planteringsverktyg

Vad är planteringsvektyg?

Planteringsverkyg består av verktyg som med fördel används vid plantering av växter i växthus, rabatter, krukor med mera.

Vilka planteringsverktyg är bra att ha?

Med en planteringsspade och kultivator kommer du långt.

Vad kostar planteringsverktyg?

Biltema har både enkla och avancerade planteringsverktyg från 39,90 kr till 1999 kr.