Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Toalettsitsar

Köpguide toalettsitsar – fräscha upp badrummet med en ny toasits

Ett av de billigaste sätten att fräscha upp ditt badrum är att köpa en ny toasits. På Biltema hittar du ett stort urval av toalettringar i olika storlekar, färger och material. Vi guidar dig till rätt val av toalettsits för ditt badrum.

Ett enkelt och billigt sätt att göra ditt badrum snyggare, är att byta toalettsits. Det är enkelt, kostnadseffektivt och gör stor skillnad, både estetiskt och komfortmässigt. På Biltema hittar du flera olika typer och modeller som gör att du enkelt kan välja en snygg och prisvärd toalettsits.

Toalettsitsar kommer i olika material

Toalettringar finns i såväl plast som i naturmaterial och återvunnen träfiber. Och alla är tillverkade för att ha goda antibakteriella egenskaper.

I princip kan man säga att det finns två typer av plast i toasitsar — mjukplast och hårdplast. Båda materialen är hygieniskt lätta att göra rena. De mjuka är lätta och väldigt enkla att montera och plocka loss. De hårda är stabilare och tyngre men också, i mångas ögon, snyggare.

Mjukstängande toasitsar

WC-sitsar av hårdplast finns är ofta också mjukstängande. En liten knuff och såväl lock som sits glider långsamt ner mot porslinet. Det minskar risken för att små barn ska klämma sig, men det ger också en lyxig känsla.

En av de viktigaste sakerna att tänka på när du köper ny toaring är att den ska vara lätt att göra ren. Det är alltså viktigt att din nya toalettring ska vara enkel att plocka loss så att du kommer åt vid rengöring. Och för att göra det lätt för dig så har alla toalock som säljs på Biltema justerbara fästen som gör att rengöringen går som en dans.

Toasitsar för barn

Om du har småbarn hemma, så har du säkert märkt att toalettsitsen inte är anpassad för små bakdelar. Men det finns en lösning på det också. På Biltema hittar du toasitsar som har en mindre sittring ovanpå den större. Genom att fälla ner den mindre toaringen ovanpå den större, så får även små barn en bekväm sittställning.

Men hur ska du veta att den toalettring du vill ha passar? Det finns ingen egentlig standardstorlek som wc-tillverkarna använder, men som tur är finns det universalsitsar. För att få rätt storlek mäter du helt enkel upp din gamla toasits på längden och bredden, sedan mäter du avståndet mellan fästena. Med dessa mått kan du enkelt se vilka av toalettringarna hos Biltema som passar.

Vanliga frågor om toalettsitsar

Hur mäter man en toalettsits?

Mät längden från bakkant till framkant. Mät bredden på bredaste stället. Mät avståndet mellan infästningarna.

Hur byter man toalettsits?

En enkel toasits i mjukplast är oftast bara att dra rakt upp. Äldre wc-sitsar kan sitta med skruvar genom porslinet, så då får du lossa dem först.