Fart och fläkt på vattnet!

Att ligga på stranden och läsa en bok under parasollen har absolut sin charm. Men det finns inte mycket som slår en fartfylld dag, fylld med vattensport och aktivitet!

Vattensporter kan man alltid anpassa för vem det är som utövar den, på så vis kan hela familjen njuta av fart och vatten tillsammans.

SUP – Stand Up Paddle Board

Med en uppblåsbar Stand Up Paddle Board (SUP) kan du ta med dig din SUP nästan vart som helst. Det spelar ingen roll om du ska till stranden, ut med båten eller besöka någon mysig sjö, brädan följer lätt med i packningen.  Blås upp SUPen när ni är framme, sen är du redo för fartfyllda och fantastiska äventyr på vattnet.

62374

Variera paddlingen 

Du kan själv välja om du vill stå upp när du paddlar, eller sitta på knäna eller rumpan.
Låt din balans avgöra! Har du balansen under full kontroll? Testa göra lite yoga-övningar på brädan, det törs vi nästan lova kommer att vara en utmaning!

Kolla in våra Stand Up Paddle Boards för hela familjen

Kajak

En annan rolig aktivitet du kan göra från strandkanten eller vid sjön är att paddla kajak. Föreställ dig hur du både tyngd- och ljudlöst glider fram genom det spegelblanka vattnet, visst låter det lockande? Är du ute efter lite mer fart och fläkt kan du ta med dig kajaken till en livligare fors eller vattendrag och paddla i strömmarna. Glöm bara aldrig att ta på dig flytvästen när du ger dig ut på vattnet.

62375

Kajak med vänner

Paddla själv eller tillsammans med goda vänner, kanske kan ni ta med er packning för att kunna lägga till med kajaken och käka middag? Eller till och med campa?

Kolla in vårt sortiment av kajaker

Åk tube bakom båten

Har du en båt? Grattis! Har du dessutom en båt med en tillräckligt stark motor för att dra en tube efter sig? Dubbel-grattis säger vi! För finns det något roligare än att åka tube efter båten? Vi tror nästan inte det.
Att åka tube är en aktivitet som passar de allra flesta eftersom ni själva enkelt styr hur snabbt och fartfyllt det ska gå. Se också till att ni inte har andra båtar i närheten när ni kör tube, utan har gott om plats runt om er. Och så glöm inte flytvästen!

62363

Fart och fläkt med tube 

Variera fart och körsätt på båten för att styra hur snabbt tuben ska åka.
Med en tube med två säten kan ni dessutom dela åkturen. För delad glädje är ju dubbel glädje, eller hur?

Besök vårt sortiment av tubes

Wakeboards

En wakeboard beskrivs bäst som en blandning mellan en snowboard och vattenskidor. Det finns olika modeller av wakeboards, som kan användas till olika saker. Du kan välja en Kneeboard där du sitter på knäna på brädan och åker antingen efter båten, eller rider på vågorna. En kneeboard är lättare att hålla balansen på än en vanlig wakeboard där du kan stå upp. Vill du inte ge dig ut på djupt vatten? Då ska du testa en skimboard, som är gjord i plywood och som du surfar på genom att springa och hoppa på, längst med vattnet vid strandkanten.

Surfa på grunt vatten 

Med en wakeboard kan du alltså surfa på grunt vatten, och det kan vara perfekt för barnen att börja med, för att lära sig hålla balansen och testa på surfingen.

Besök vårt sortiment av wakeboards

Säkerhet på vattnet!

Glöm aldrig bort att säkerheten på vattnet alltid kommer först! Ge dig inte ut på djupt vatten om du inte är simkunnig. Se också alltid till att ha flytväst på dig, och ta gärna sällskap av en vän, så att ni kan hjälpa varandra om det skulle behövas. En bra idé är också att ta med sig en vattentät sjösäck, där du kan lägga i din mobiltelefon och andra saker som kan vara bra att ha med sig på vattnet. På så vis kan du alltid tillkalla hjälp.

Vattensäkerhet:

  • Ge dig aldrig ut på djupt vatten själv
  • Se till att vara simkunnig
  • Använd flytväst
  • Ta med din mobiltelefon i en vattentät sjösäck
  • Meddela alltid någon om vart du ska när du ger dig ut på vattnet

 

 

Relaterade artiklar

En dag på stranden

En dag på stranden

Häng med på en dag på stranden! Vi har allt du behöver för en lyckad stranddag.

Spendera sommaren på båten

Spendera sommaren på båten

Vi ger tipsen för en underbar sommar till havs, för hela familjen.

5 utrustningstips för en roligare stugsemester

5 utrustningstips för en roligare stugsemester

Vi ger dig 5 tips för en lyckad och trivsam semester i stugan!