Stugsemestern är den bästa tiden på året – 5 utrustningstips för en roligare stugsemester

Stugsemestern är den bästa tiden på året – 5 utrustningstips för en roligare stugsemester

I vardagens vågsvall börjar sinnet längta till lugnare landskap. Det börjar längta till ställen där vågorna kluckar och skogen susar lugnande. Stugan är en trygg tillflyktsort där aktiviteter och trivsel driver vardagsbekymren på flykt. Stuglivet tillsammans med nära och kära är dessutom ännu roligare när stugan är ordentligt utrustad.

För den flitige är stugan ett paradis, där man får stå i av hjärtans lust. Å andra sidan är stugan också platsen där du kan koppla av. För många är en stugsemester en uppfriskande kombination av pyssel och avkoppling. Ena stunden känner man för att hugga ved inför kvällsbastun och den andra ligger man i en hängmatta och stirrar på stackmolnen som sakta drar fram i skyn. Den berusande doften av grilldelikatesser fyller gården från morgon till kväll. Bäst av allt är naturligtvis att brådska är ett okänt begrepp.

En modern stuga är förbunden med förväntningar och ambitioner. Man vill kunna tillbringa långa perioder i stugan, i synnerhet utomhus, och då är det en bra idé att investera i stugan och dess utrustning.

I en trivsam omgivning är stuglivet både överraskande bekvämt och förmånligt. Här ska du få några enkla utrustningstips till stugan!

Fem tips för ökad trivsel på stugsemestern

1. En pool eller ett bubbelbad ger stugan en touch av lyx

Kan man tänka sig något skönare än att njuta av varma sommardagar och vackra stuglandskap i sin egen pool eller bubbelpool?

poreallas.jpg

Uppblåsbara pooler är lätta att ställa upp innan sommarvärmen anländer och lika enkelt är det att stuva dem i vinterförvar. Det slitstarka materialet borgar för att du har glädje av den många somrar framöver.

2. Den läckraste stugmaten är grillad, så klart!

Stugliv och grill är en kombination som aldrig sviker. För många är stugmat och grillmat synonymer, och det är ju inte så konstigt. I grillen kan man ju laga mångsidiga och välsmakande delikatesser för hela sällskapet utan att förta sig. Det är helt och hållet upp till var och en att laga mat på kolgrill, gasgrill eller elgrill – slutresultatet är läckert vilken man än väljer.

grillaaminen.jpg

Förutom vanliga grillar har även kombinationer av grilltunna och rök, så kallade rökgrillar, kommit ut på marknaden. De är perfekta för så kallad bbq-grillning, där maten tillagas långsamt och så länge som möjligt för att säkerställa ett mört slutresultat.

3. Gårds- och vattenlekar gör stugsemestern roligare

Roliga spel och lekar både på gården och i vattnet håller semesterfirarna på gott humör. Placera en vattenspridare på gräsmattan där barn och barnasinnade kan fräscha upp sig i vattenduschen en varm sommardag. Eller ta ett dopp i vattnet med en strandboll och utmana stugfolket till en lekfull vattenpolomatch. De söta simleksakerna roar små vattendjur en lång tid. Lite lugnare men ack så skön avkoppling erbjuder badmadrassen, där den sakta glider fram på de kluckande vågorna.

Hitta dina favoriter bland våra vattenleksaker.

kroketti.jpg

På gården kan du prova krocket, ett perfekt spel för hela familjen. Eller ställ upp en frisbeekorg och gör frisbeekastandet till ett spännande precisionsspel. Fina tidsfördriv under stugsemestern är också stickspelet Mikado, gårds-Yatzy, kasta ring spelet, strandtennis och kulspelet Boccia. Sen får vi inte glömma bort våra Studsmattor, som är en garanterad barnhit!

Utforska vårt barnsligt roliga utbud av utomshusleksaker för hela familjen.

4. Själen vilar när du ligger i en solstol eller hängmatta

Ibland är det bra att koppla av och ligga ner – och vilken miljö passar inte bättre för det än en lugn stugmiljö? Njut av intrigen i en spännande bok eller ta en uppfriskande tupplur i en solstol eller i hängmattan. Den väderbeständiga solstolen kan stå på både gräsmattan, terrassen och stranden. Den hopfällbara stolen tar dessutom inte mycket plats i vinterförvar. Hängmattan kan du hänga upp mellan två stadiga träd eller skaffa dig ett stadigt stativ till hängmattan. Glöm inte heller den bekväma hängstolen som är skön att koppla av i.

Kolla in vårt sortiment av hängmattor och hängstolar.

5. Under parasollet kan du tryggt njuta av sommaren i stugan

Det är härligt att tillbringa lite fritid i sommarvärmen, men ibland blir det för mycket solsken. Parasollet skyddar mot solgasset och gör det behagligare att vistas ute under varma sommardagar. Det UV-skyddade tyget säkerställer att man tryggt kan vistas ute under parasollet. Det triangelformade parasollet är dessutom en stilig och praktisk inredningsdetalj. Om du behöver skydd mot regn är våra partytält och paviljonger idealiska, och de passar utmärkt för stämningsfulla kvällsmiddagar under tak.