Snabb köpguide för att välja den perfekta poolen

När sommarvärmen gör sig påmind på soliga dagar är det perfekt att ha en pool i trädgården. Många drömmer om en egen pool men kanske känner att det är ett stort steg till att förverkliga. Men så behöver det inte vara! Pooler finns i så många olika varianter och det behöver verkligen inte kosta skjortan.

Med en ovanmarkspool från Biltema kan du göra just det, förverkliga drömmen. Vi har badpooler som passar både ute i trädgården eller direkt på altanen, för hela familjen, bara för barnen eller kanske endast med din käraste.

Men hur väljer jag just den perfekta poolen för mig?

Det finns inget rätt eller fel när du väljer storlek på din pool, utgå endast vad som kommer passa dina förutsättningar och behov bäst. När du väljer hur stor pool du ska ha är en god rekommendation att utgå från följande förutsättningar; poolens syfte, trädgårdens förutsättningar samt poolens djup.

Välj poolstorlek efter behov och förutsättningar

När du väljer storlek bör du fundera på hur du har tänkt att poolen skall användas och hur många som ska bada i poolen samtidigt. Ska den vara en plats för avkoppling med några få vänner eller familj, eller ska den rymma många samtidigt och ha utrymme för plask och lek? Vill du ha en pool med sittplatser eller ska huvudsyftet vara att ta ett dopp?

Ju fler som ska befinna sig i poolen samtidigt, desto större pool behöver du. Att trängas i en liten pool är ingen direkt höjdare.

Trädgårdens förutsättningar påverkar poolens storlek

En förutsättning för att du ska kunna välja rätt pool är att du vet var den ska stå placerad. En liten trädgård kräver exempelvis en mindre pool, medan en större tomt ger dig större flexibilitet. Trädgårdens storlek och utformning sätter ganska strikta krav på hur poolen kan se ut och vara utformad.

Har du istället planerat att sätta poolen direkt på din altan är det bra att fundera så att poolens storlek anpassas så att även trädäcket eller platsen runt om poolen fortfarande känns rymlig och inte för trång.

88281
88280

Hur djup poolen bör vara?

Poolens djup är en annan viktig aspekt eftersom det avgör hur den kan användas och hur säker den är för barn. I en familjepool vill både vuxna och barn kunna bada och leka, därför bör vattennivån inte vara för hög. Ett vattendjup på cirka 110 centimeter brukar vara lagom för att hela familjen ska kunna njuta. Är det framförallt mindre barn som ska använda poolen bör djupet naturligtvis anpassas till dem. Glöm inte att små barn alltid ska bada under uppsikt av en vuxen.

Från små terrasspooler till rymliga pooler med plats för många

Oavsett vad för behov eller förutsättningar du har, så går det att hitta en pool för nästan alla  önskemål. På Biltema hittar du prisvärda utomhuspooler i olika storlekar, inklusive vattenpump, med eller utan stålram. Allt för att njuta av sköna bad under sommaren.

Ta chansen och njut av ett eget avkopplande spabad! 

Tänk att ha ditt aldeles egna spabad precis utanför dörren? Ett spabad erbjuder lite extra lyx och värme i en stressfri och avkopplande miljö efter en hektisk arbetsdag eller när du vill förgylla helgen eller semestern med ett varmt bad.  

På Biltema hittar du två olika bubbelpooler, som båda rymmer upp till sex vuxna, att bada i året runt. Med hjälp av en spabadspump får du snabbt och enkelt spabadet på plats, redo att avnjuta värme och masserande luftstrålar genom dess patenterande AirJet™-system. Båda badtunnorna har en lättanvänd och bekvämt placerad kontrollpanel, en av dem med inbyggd wifi, så att du enkelt kan fjärrstyra poolen med en smartphone, för att slå på värmen eller aktivera den inför dagens bad. 

88287

Vill du ha mer information om olika pooler och spabad och hur du kan få den bästa lösningen för din trädgård och dina önskningar? Kontakta ditt närmaste Biltemavaruhus så hjälper vi dig! 

Se till att ha en fräsch pool hela sommaren

En pool behöver regelbunden vård för att hålla sig fräsch. Förutom speciella kemikalier behöver poolen underhåll genom dammsugning och eventuellt borttagning av alger som kan borstas bort. Det finns en uppsjö av smarta pooltillbehör, en del är nödvändiga medan andra är tänkta att underlätta ditt underhåll av poolen. På Biltema hittar du ett stort utbud av poolvårdsprodukter som gör det lätt att hålla poolen fräsch hela sommaren.

Nedladdningsbar skötselguide 

Läs vår skötselguide för din pool och ta del av tips för rengöring, säsongstart, övervintring och problemlösningar. 

Läs guiden här

Tillbehör till poolen

Det finns många bra tillbehör för att skapa de perfekta förutsättningarna för din pool. Hos oss på Biltema hittar du allt ifrån värmepumpar och solvärmare till många fler praktiska pooltillbehör såsom poolstege, termometer och reparationskit.

Praktiska pooltillbehör till din utomhuspool

Tänk på att…

När sommaren är över går de flesta pooler att bara packa ihop och förvara i förrådet eller garaget för att sen väckas till liv igen inför nästa badsäsong.

När det blir dags att tömma poolen, tänk på att små barnpooler kan tömmas i trädgården förutsatt att vattnet inte innehåller några tillsatta kemikalier. Större pooler ska tömmas i ett avlopp.

Relaterade artiklar

Svalka dig med egen pool i sommar!

Svalka dig med egen pool i sommar!

Köp en pool att svalka dig med under varma sommardagar. Vi har ett brett utbud av pooler för hela familjen.

Poolrengöring - så tar du hand om poolen

Poolrengöring - så tar du hand om poolen

När det kommer till poolvård finns det fyra grundläggande steg som du bör utföra regelbundet för att vattnet ska hålla sig fräscht och klart. Vi guidar dig!

Så gör du i ordning trädgården för sommaren

Så gör du i ordning trädgården för sommaren

Solen har börjat värma lite mer och det är hög tid att snygga till trädgården och uteplatsen för sommaren. Vi tittar på hur du kan göra det – enkelt och till en kostnad som är överkomlig!