Sommarsemester i husbilen – camping när den är som bäst

Sommarsemester i husbilen – camping när den är som bäst

Campingplats efter campingplats börjar snabbt att fyllas på av semestersugna campingälskare. Husbil efter husbil rullar sakta in på uppställningsplatsen, för att slå upp förtältet, fälla ut campingstolen och slå sig till ro framför grillen. Det stundar en sommar med husbilscamping!

Allt fler börjar förstå tjusningen med husbilscamping och det blir en alltmer populär semesterform. Och vi kan inte annat än att hålla med. Men vad krävs det då för att campingen ska bli en riktig fullpott? Väder och vind kan vi (tyvärr) inte styra över, men vi har produkterna som sätter guldkant på campingtillvaron.

Se över utrustning

Innan du ger dig ut på vägarna bör du kolla igenom utrustningen. Har du allt du behöver? Är all utrustning hel och funktionsduglig? Det kan vara en bra idé att exempelvis packa upp förtältet i lugn och ro där hemma, för att se till att det är helt och rent. Skriv ner en packlista på all viktig utrustning ni ska ha med er och se till att kontrollera så att all utrustning fungerar innan ni packar ned den.

Är du osäker på vad du ska packa med dig?
Ta del av vår packlista nedan!

Bra att ha – utrustning för husbilscampingen

  • Nivåklossar
  • Reservhjul och domkraft
  • Verktygslåda
  • Avloppstanken
  • Vattendunkar
  • Gasolflaska
  • Ficklampa
  • Cyklar

Förtält

Förtältet fungerar, för de flesta campare, som ett portabelt vardagsrum. I förtältet kan du inreda lite hur du vill, efter behov och tycke såklart. Många väljer att använda förtältet som vardagsrum och matplats, ett rum där ni kan umgås helt enkelt. De flesta lägger en tältmatta i förtältet, eller en utomhusmatta med någon typ av byggplast under för att undvika fukt.

76829

Vill ni inte ha ett stort förtält så kan ni ringa in er uteplats med ett tåligt vindskydd. Vindskyddet skyddar mot både vind och insyn, och garanterar er många mysiga kvällar ute i det fria.

Bord och stolar i förtältet

Förtältet blir också en självklar matplats på campingen, där ni kan avnjuta grillade middagar tillsammans eller hetsiga spelkvällar. Köp ett praktiskt hopfällbart campingbord, med sköna hopfällbara stolar – så har du en matplats värd en riktig campare!

Handla husvagnsmöbler här

Matlagning och kök

Husbilens, eller husvagnens, kök är kanske inte alltid utrustad som ett gourmetkök. Vilket det inte heller ska vara. Ni är ju ute och campar. Om husbilen inte har inbyggd spis så kan du snabbt och enkelt laga mat på en praktisk kokplatta. Om du har en tillräckligt stor husbil, med förrådsutrymme kan det också vara en bra idé att ta med sig en grill. Att föredra då är en elektrisk grill, eller en gasolgrill.

Solpaneler

Solpaneler blir en allt mer populär energikälla för husbilsägare och kan enkelt monteras på din husbil. Med rätt solpanel kan du ladda en större batteribank eller energiförsörja din husbil effektivt. Vissa av våra solpaneler har även USB-uttag, så att du kan ladda din telefon, surfplatta eller annan utrustning.

Läs mer om solpaneler

Campar ni vid stranden?

En solstol, en parasoll, handduk och en bra bok – upplagt för succé va? Ta med dig allt du behöver för en dag på stranden.

Här får du tips på allt du behöver

Rengöringsguide för husbilen

Behöver du rengöra din husbil innan du ger dig ut på vägarna?

Läs vår rengöringsguide här

 

 

 

Relaterade artiklar

Åk på bilsemester!

Åk på bilsemester!

Ge dig ut på bilsemester och upptäck landet! Men innan du ger dig ut på vägen är det viktigt att du kontrollerar bilen.

Laga maten utomhus

Laga maten utomhus

Det är praktiskt och enkelt att laga mat utomhus, och hela familjen kan vara med och bidra.

Spendera sommaren på båten

Spendera sommaren på båten

Vi ger tipsen för en underbar sommar till havs, för hela familjen.