Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Verktygsförvaring

Köpguide verktygsförvaring – säg hejdå till ett stökigt garage

De flesta av oss har många olika verktyg hemma – allt från små handverktyg till borrmaskiner. Ju fler verktyg vi har, desto stökigare blir vårt garage om vi inte förvarar dem på ett bra sätt. Här hjälper vi dig att hitta rätt verktygsförvaring för dina verktyg.

Ta hänsyn till dina förutsättningar

Det finns fyra saker du måste ta hänsyn till när du ska välja verktygsförvaring – antalet verktyg, verktygens storlek, hur ofta du använder dem och hur mycket golvyta du har att förhålla dig till. Har du minimalt med golvyta kanske en verktygstavla skulle passa bättre än en verktygsvagn, medan en verktygslåda eller verktygsväska passar bättre om du endast har ett fåtal verktyg.

Olika typer av verktygsförvaring

Verktygstavlor och verktygshållare

En eller flera verktygstavlor är utmärkt alternativ när du vill spara golvyta. Verktygen blir dessutom mycket lättillgängliga, vilket innebär att den passar perfekt för förvaring av de verktyg du använder ofta. Du kan också investera i olika verktygshållare som skruvas fast direkt i väggen såsom olika väggkrokar och magnetiska verktygshållare. Väggmonterade verktygstavlor och verktygshållare är vanligast i garage och verkstäder.

Verktygsvagnar

Om du har många verktyg kan en verktygsvagn vara rätt lösning för dig. En verktygsvagn har många utdragbara lådor i olika storlekar som skyddar dina verktyg mot smuts, damm och nyfikna blickar. För extra säkerhet är många verktygsvagnar utrustade med lås.

Verktygslådor och verktygsväskor

Verktygslådor och verktygsväskor gör att du smidigt kan ta med dig dina verktyg dit du vill. Denna typ av verktygsförvaring är även en utmärkt lösning för dig med få verktyg.

Skonsam förvaring

En del slänger in alla sina verktyg i en låda och låter dem ligga. Det mår verktygen inte bra av. För att de ska hålla länge utan att dess kvalité försämras måste de tas väl omhand. Verktyg med egg, såsom sågar, knivar, stämjärn, och så vidare ska exempelvis aldrig förvaras på ett sätt som kan skada eggen. Det vill säga, eggen ska inte skrapa emot andra metallverktyg. Även verktyg utan egg ska helst förvaras på ett liknande sätt för att inte ådra sig några skador, men det är inte lika avgörande.

Vanliga frågor om verktygsförvaring

Hur förvarar man verktyg?

Verktyg ska förvaras torrt och på ett sätt som förhindrar att barn och husdjur kan skada sig på dem.

Vilken verktygsförvaring ska man ha?

Det beror på hur många verktyg du har, hur stora dem är, hur ofta du använder dem och hur mycket golvyta du har att förhålla dig till.

Varför ska man ha verktygsförvaring?

Det är ett sätt för dig att organisera dina verktyg och skydda dem från onödigt slitage.