Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Verktygslådor

Köpguide verktygslåda – portabel förvaring av verktyg

En verktygslåda är ett perfekt sätt att förvara handverktyg i, särskilt om du ska ta med dig dem ut i trädgården eller för att hjälpa en granne. Här hittar du flera olika typer av verktygslådor där du kan förvara din verktygssamling. Vi erbjuder även verktygslådor fulla av användbara verktyg till ett bra pris. Vilken verktygslåda passar dig?

Tre steg som hjälper dig att välja rätt verktygslåda

STEG 1 – storleken på din verktygssamling

Ta en titt på din verktygssamling. Hur många verktyg har du? Vad har de för mått? Denna information hjälper dig att avgöra hur stor verktygslåda du behöver.

STEG 2 – verktygssamlingens vikt

Uppskatta den ungefärliga totalvikten på den verktygssamling du vill förvara i verktygslådan. Ju tyngre din verktygssamling är, desto mer hållbar och robust behöver verktygslådan vara. Har du många tunga verktyg kanske en verktygslåda med hjul är det bästa alternativet för dig.

STEG 3 – ömtåliga verktyg

Har du ömtåliga verktyg i din samling? Om ja bör du ha det i åtanke när du väljer vilken verktygslåda du ska köpa. En del verktygslådor har speciella fack som hjälper dig att skydda dessa verktyg från onödiga stötar.

STEG 4 – din arbetsmiljö

Hur ser arbetsmiljön ut? Arbetar du ofta under hårda förhållanden utomhus eller använder dina verktyg ofta bör du välja en robust verktygslåda i metall eller hårdplast. Om du istället använder dina verktyg i inomhusmiljö eller mer sällan räcker det med en verktygslåda eller verktygsväska.

Verktygslådans material

Verktygslådor i plast är en favorit bland många, såväl hantverkare som hobbysnickare. De är lätta, smidiga och rymmer vanligtvis både verktyg och olika fästelement. Även verktygslådor i aluminium är populära, framförallt bland hantverkare. De må vara lite tyngre och dyrare än verktygslådor i plast, men de håller mycket längre. Våra verktygslådor i aluminium är dessutom utrustade med ett nyckellås, så att du slipper oroa dig för att obehöriga ska komma åt dina verktyg.

Om du tycker att verktygslådor i plast och aluminium känns för klumpiga kan du istället satsa på en verktygsväska. De är ofta mycket mer behagliga att transportera och är utrustade med en bärrem som kan hängas över axeln.

Vanliga frågor om verktygslådor

Vad är en verktygslåda?

En verktygslåda är precis som det låter – en låda där man förvarar sina verktyg.

Vad har man i en verktygslåda?

De flesta använder verktygslådor för att förvara verktyg och fästelement, men den kan även användas för att förvara andra saker.

Vilken storlek på verktygslåda ska man ha?

Det avgörs av verktygens storlek och vikt.