Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Verktygshållare

Köpguide verktygshållare – väggmonterade förvaringslösningar för dina verktyg

Med verktygshållare i garaget, verkstaden eller förrådet blir det enklare att hålla ordning på både verktyg och redskap. På Biltema hittar du praktiska verktygshållare som hjälper dig att organisera dina verktyg och frigöra värdefull golvyta.

Hur ska verktygshållaren användas?


Det första du bör ha klart för dig innan du köper en verktygshållare är hur du ska använda den. Ska den användas för att förvara tunga eller lätta verktyg? Stora eller små? Vill du att verktygen ska hänga i krokar eller stå i en hållare?

Var ska verktygshållaren placeras?

Det finns många olika verktygshållare som alla kan monteras på olika sätt, därför måste du veta var och hur du vill montera verktygshållaren innan du slår till. I vårt sortiment hittar du verktygshållare anpassade för att monteras på bland annat väggen, verktygstavlor, metall och i taket.

Olika typer av verktygshållare

När du utvärderat hur du planerar att använda verktygshållaren och var den ska placeras är det dags att titta närmare på vilka verktygshållare du kan välja mellan.

Verktygshållare med magnet

I garaget kan en magnetisk verktygshållare vara ett bekvämt sätt att förvara verktyg och redskap på – särskilt de du ofta använder. När du väljer vilken hållare du ska köpa bör du ha magnetens viktkapacitet i åtanke. Om du exempelvis planerar att förvara tunga verktyg på hållaren måste du försäkra dig om att du köper en verktygshållare med tillräckligt stark magnet. I vårt sortiment hittar du både magnetiska verktygshållare som skruvas fast i väggen och verktygshållare som kan fästas på de flesta metallytor med hjälp av magneter.

Verktygshållare för verktygstavlor

På Biltema hittar du också verktygshållare och krokar som är anpassade för att monters på verktygstavlor. Fördelarna med att förvara verktygen i olika hållare på en verktygstavla är många. Du slipper borra onödigt många hål i väggen och kan omorganisera verktygshållarna när du vill. Du kan dessutom komplettera verktygstavlan med verktygshållare och verktygskrokar i takt med att dina förvaringsbehov förändras.

Verktygshållare och krokar för väggmontering

Många verktygshållare och krokar kan med fördel skruvas fast i bland annat väggen. Med en robust stålkrok kan du exempelvis hänga upp allt från cyklar till förlängningssladdar och motorsågar.

Vanliga frågor om verktygshållare

Vad ska man tänka på när man köper en verktygshållare?

Du ska ha klart för dig var den ska placeras, hur den ska användas, vilka verktyg som verktygshållaren ska förvara och hur tunga verktygen är.

Hur tunga verktyg klarar en verktygshållare?

Det varierar från verktygshållare till verktygshållare. Du hittar mer information under varje produkt.

Hur monterar man en verktygshållare?

En verktygshållare kan skruvas fast i väggen eller hängas upp på en verktygstavla.