Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Cykelkedjor

Köpguide cykelkedjor - köp rätt cykelkedja till din cykel

Att cykla är för många en livsstil. Men oavsett om du cyklar ofta eller mer sällan behöver du ta hand om din cykel. Att byta cykelkedja när den börjar bli sliten eller om den skulle gå sönder är särskilt viktigt och inte så svårt som det kanske låter. Du slipper dessutom reparationskostnaderna för att behöva lämna in den på en cykelverkstad.

Välj en cykelkedja för rätt antal växlar

Du bör välja en cykelkedja som är anpassad för antalet växlar på din cykel. Vissa cykelkedjor är till för oväxlade cyklar. Andra är framtagna för cyklar med 15-18 växlar, 18-21 växlar, 21-24 växlar etc.

En 11-växlad kedja är smalare än en kedja för 9-växlade cyklar. Detta beror på att tänderna på kedjehjulet sitter tätare ihop på en cykel med fler växlar. Så om du har en 11-växlad cykel bör du alltid köpa en 11-växlad kedja.

Vanliga frågor om cykelkedjor

När ska man byta cykelkedja?

Du bör byta cykelkedjan när den börjar bli sliten så att du slipper byta kassett.

Hur spänner man en cykelkedja?

Du kan spänna din cykelkedja genom att släppa på muttrarna på bakhjulet och föra hjulet bakåt tills dess att kedjan är lagom spänd.