Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Cykelpedaler

Köpguide cykelpedaler – rätt pedal till rätt cykel

Beroende på om du tävlingscyklar, pendlar till och från jobbet eller svischar ner för en bergsknalle på din mountainbike så finns det olika pedaler att välja på. Framför allt ska du välja en cykelpedal som är anpassad för ditt cykelanvändande.

Oavsett vilken typ av pedal du är på jakt efter, finns det en hel del saker att överväga vid ett köp. Exempelvis går det att få cykelpedaler eller trampor i en mängd olika material. Vad som passar dig bäst är en smak- och kostnadsfråga.

Pedal efter cykel

Klickpedaler används på moutainbikes och landsväg/racer-cyklar. Det är en pedal som fixeras vid sulan på dina cykelskor. Till citybike och barncyklar används den klassiska trampan eller cykelpedalen som inte behöver någon speciell cykelsko. Till BMX och downhill används pedaler med så stor anläggningsyta som möjligt för kontroll och säkerhet.

Vanliga frågor om cykelpedaler

Hur monterar och byter jag mina cykelpedaler?

Kolla in vår film som steg för steg guidar dig i hur du monterar och byter cykelpedaler.

Vilka cykelpedaler ska jag välja?

Det finns olika pedaler för olika behov. Man brukar skilja på mountainbike-, racer-, citybike- och downhill-pedaler. Det är enklast om du väljer pedal efter vilken typ av cykel du har.