Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Cykelstyren

Köpguide cykelstyren – lätt att anpassa till din körstil

Att byta cykelstyre är ett billigt och enkelt sätt att göra din cykel bekvämare att använda. Men det är inte bara att byta till vilket styre som helst. Du behöver tänka igenom vad du använder cykeln till och vilka miljöer du cyklar i.

Cykelstyret är inte bara något som ser till att du kan svänga till vänster eller höger. Rätt styre påverkar hela din cykeltur – både när det handlar om balans, åkstil och sittställning.

Cykelstyren för olika cyklar

Till racercyklar användes nästan uteslutande bockstyren. Det ger tre olika lutningar på överkroppen för önskat luftmotstånd och bekvämlighet. På mountainbikes används mest raka eller nästintill raka styren för stabilitetens skull. Citybikes eller oväxlade cruising-cyklar har ofta gamla klassiska styren.

Smalt styre på pendlingscykeln

Om du använder din cykel i tät stadstrafik, kan du med fördel montera att smalt cykelstyre. Det gör det lättare att ta sig fram i trafikstockningar.

Vanliga frågor om cykelstyren

Hur högt ska cykelstyret vara?

Är du en mycket van racercyklist, så ska styret vara så lågt du kan få det. Är du mer av en cruisare bör cykelstyret monteras så du nästan kan sitta rak i ryggen.

Hur monterar man ett cykelstyre?

Du tar av handtagen, handbromsar och växelväljare. Sedan lossar du fästbulten så att du kan dra ut styret. Sedan gör du samma sak i omvänd ordning för att monter ditt nya styre.

Vad finns det för olika cykelstyren?

Man brukar oftast tala om bockstyren, raka styren och cruisingstyren.

Hur justerar jag mitt styre?

Kolla in vår film som steg för steg guidar dig i hur du justerar ditt cykelstyre.