Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Cykellås

Köpguide cykellås – avstyr ovälkomna stöldförsök

Att välja cykellås kan vara svårt eftersom varianterna är lika många som prislägena.  
Var, när och till vilken cykel som låset ska användas till är några av de saker du bör fundera på innan du bestämmer dig. Du behöver också bestämma dig för om du måste ha ett försäkringsgodkänt lås eller inte. Biltemas cykellås är märkta med instansen för godkännandet. Det är upp till dig som kund att ta reda på om just det låset är godkänt hos ditt försäkringsbolag. 

Ramlås 

Ett ramlås är en snygg och smidig lösning eftersom låset är fastskruvat på ramen och därför alltid sitter på plats. Ramlåset förhindrar att någon cyklar i väg på din cykel, men cykeln kan fortfarande lyftas bort. Därför kan det vara en bra idé att köpa ett ramlås med tillhörande låsvajer som kan fästas i ett cykelställ eller en stolpe, eftersom det förhindrar att cykeln kan bäras bort.  Ett ramlås är en snygg och smidig lösning. 

Bygellås 

Ett bygellås är stort nog för att gå om cykelns ram och något annat fast föremål, som till exempel ett cykelställ. Bygellåset har en kraftig konstruktion med en stålbygel som gör det väldigt svårt för en tjuv att forcera låset utan rätt verktyg. Nackdelen med ett bygellås är att dess kraftiga konstruktion resulterar i att låset blir lite tyngre. Monteringsdetaljer för att fästa låset på cykelns ram medföljer när du handlar ditt bygellås på Biltema. 

Kabellås 

Våra kabellås finns i flera varianter. I vårt sortiment hittar du både tunna och kraftiga kabellås. Du kan välja om du vill låsa upp kabellåset med nyckel eller kod och om det ska ha ett fäste till cykelramen eller inte.  

Att använda sig av kod är såklart en fördel då man slipper komma ihåg var man lagt nyckeln. En annan fördel med ett kabellås är att de är lätta och tar liten plats.  

Med de kabellås som är längre, upp till 1,8 meter, kan du låsa fast din cykel i ett fast föremål även om det står en bit bort från cykeln. Du kan också trä kabellåset genom ramen och ett av hjulen för att låsa cykeln. Ett kabellås är ett bra komplement till ett kraftigare lås eftersom ett kabellås ofta har en något lägre säkerhetsnivå.  

Kedjelås med kod 

Ett kedjelås med kod är väldigt lätt att ta med sig, och vissa modeller kan du till och med få plats med i fickan. Kedjelåset är flexibelt och ger dig många alternativ för hur du kan låsa din cykel, och vad du kan låsa fast den i. Kedjelåset är utrustat med ett tygöverdrag, som förhindrar repor på din cykel. 

Fällbart lås 

Ett fällbart lås har liknande säkerhetsstandard som ett bygellås, men med fördelen att det tar mindre plats eftersom det kan fällas ihop. Med låset medföljer ett fäste för montering på cykelramen. Låsets stålkonstruktion har ett plastöverdrag som motverkar repor på cykeln. Ett fällbart lås väljs ofta av de som kräver lite extra säkerhet mot tjuven.

Vanliga frågor om cykellås

Hur monterar man ett cykellås?

Ett cykellås kan monteras direkt på cykelramen med hjälp av särskilda hållare eller skruvar. 

Vilket cykellås ska man ha?

Det bästa du kan göra är att välja ett godkänt lås. 

Vad kostar ett cykellås?

Hos Biltema hittar du cykellås från runt 30-40 kronor.