Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Cykelförvaring

Hur du ska förvara din cykel skiljer sig åt beroende på vilken typ av bostad du bor i, hur lättillgänglig du behöver ha din cykel och vilka praktiska förutsättningar du har. Det finns många smarta lösningar för cykelförvaring i form av olika typer av väggfästen eller cykelställ. 

Det bästa för cykeln är om den kan få stå inne i ett uppvärmt garage eller i ett torrt förråd. Om din cykel står parkerad i ett cykelställ utomhus så tar den större skada av väder och vind. Ett bra komplement om din cykel står utomhus är att täcka över den med ett vattenavvisande cykelöverdrag.  

Förvara din cykel i cykelställ 

Ett traditionellt cykelställ kan du ha fristående på uppfarten eller i garaget, eller upphängt på väggen. I vårt sortiment hittar du cykelställ där du kan förvara din cykel ståendes på marken. Du kan välja mellan ett cykelställ för enbart en cykel, eller ett ställ med plats till 5 cyklar. 

Väggfäste för cykelförvaring 

Att ha din cykel stående mot väggen är ett bra sätt att spara plats på. På Biltema hittar du olika varianter av väggfästen och cykelhängare, där du till exempel kan hänga cykeln i framhjulet, och på så sätt enkelt kunna hålla rent under cykeln. I vårt sortiment hittar du även cykelhängare för väggen där cykeln vilar på bakhjulet, och framhjulet sitter fast i ett fäste på väggen. Detta väggfäste är lättare för barnen att handskas med.  

Förutom att ett väggfäste för din cykel är väldigt praktiskt så kan en upphängd cykel även fungera som en snygg inredningsdetalj. Tänk också på att om du väljer att ha ett väggfäste så måste du ha en vägg som tåler den extra belastningen, där du har möjlighet att förankra väggfästet på ett säkert vis.  

Förvaringsställ 

Du kan också förvara din cykel i ett förvaringsställ som står på golvet och som håller upp bakhjulet från marken. Ett sådant ställ gör cykeln lättillgänglig och underlättar vid servicearbeten på drivlinan.