Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Kylväskor

Köpguide – Kylväskor

Maten smakar alltid lite godare när den äts ute i det fria, men en förutsättning är dock att den fortfarande är fräsch. Med en smidig kylbox blir det enklare att frakta mat och dryck från en punkt till en annan. Den här guiden hjälper dig att hitta en kylväska eller kylbox som passar dina behov.

Kylväskan – ett måste på picknicken

En kylväska gör det möjligt att transportera mat och dryck när du ska äta på en annan plats än där den tillagats. Vill du att väskan ska hålla sig kall längre kan du med fördel lägga in den i frysen några timmar innan du packar maten. Något som är bra att veta är att du även kan använda kylväskan för att hålla maten varm. Då fyller du kylklamparna med varmt vatten istället för att lägga in dem i frysen.

Kylboxen – perfekt på bil- eller båtsemestern

Om du avser att använda kylboxen när du åker på bil- eller båtsemester finns det flera alternativ att välja bland. Till skillnad mot en kylväska håller en kylbox temperaturen längre, då de isolerande väggarna är betydligt tjockare. För dig som ska vara ute med båten eller husbilen under en längre period kan en elektrisk kyl- eller värmebox komma till pass. Då den drivs av elektricitet behöver du inte oroa dig för tinande kylklampar.

FAQ Kylväskor

Kan man hålla maten varm i en kylväska?

Ja, fyll kylklamparna med varmt vatten istället för kallt.

Kan man tvätta kylväskor i tvättmaskin?

Nej, då tvättmaskinen riskerar att förstöra termopåsen. Dock är de flesta kylväskor ändå enkla att rengöra med diskmedel och en trasa.

Hur länge håller sig en kylväska kall?

Det beror på hur ofta väskan öppnas och hur kalla kylklamparna är. Om det är mycket varmt ute bör maten ätas upp inom några timmar.

Hur packar man en kylväska bäst?

Placera kylklampar i botten av väskan och ovanpå maten så hålls den kyld längre.