Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Grässkötselmaskiner

Köpguide grässkötselmaskiner – för en grönare gräsmatta

De allra flesta har stenkoll på att gräsmattan ska klippas, gödslas och vattnas för att må bra, men om du strävar efter en perfekt gräsmatta utan mossa finns det mer att göra. Mossa är ofta ett oönskat inslag i en annars vacker gräsmatta enligt många. Men genom att ge gräset bästa möjliga förutsättningar kan det konkurrera bort mossan.

Vertikalskärare – ventilerar gräsmattan

En vertikalskärare består av en vals med knivar som skär upp skåror i gräsmattan. På så sätt luftas gräsets rötter och gräsmattan ventileras. Skårorna gör det lättare för syre, vatten och näring att nå gräsroten. Eftersom en vertikalskärare även river upp ytliga gräsrötter börjar rötterna söka sig djupare ner och skapar sidoskott. Gräsmattan blir tåligare och mossan mindre.

Mossrivare – river bort den kvävande mossan

Om du redan har fullt med mossa i gräsmattan kan du behöva ta hjälp av en mossrivare. En mossrivare är till skillnad från en vertikalskärare, utrustad med krokar som river tag i mossan och lyfter upp den ur gräsmattan.

Vanliga frågor om grässkötselmaskiner

Vad är en grässkötselmaskin?

En grässkötselmaskin hjälper dig ta hand om din gräsmatta.

Vilka typer av grässkötselmaskiner finns det?

Gräsklippare, grästrimmers, vertikalskärare, mossrivare och gräsluftare är några av alla grässkötselmaskiner som finns på marknaden.

Hur sköter man om sin gräsmatta?

Det finns många sätt att sköta om sin gräsmatta på, men den mest basala skötseln består av gräsklippning, ogräsrensning, gödsling, vattning och ventilering.