Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Grästrimmers

Köpguide trimmer - gör gräsmattan prydlig

Vill du att gräsmattan ska bli så prydlig att det blir en fröjd att vistas på den? Då är en trimmer till gräset ett nödvändigt trädgårdsredskap! Vi går igenom skillnader mellan Biltemas olika kantklippare och röjsågar.

Eltrimmer eller batteritrimmer?

Eftersom eltrimmer får sin ström via en sladd kan du klippa hur länge du vill. Att ha obegränsat med klipptid blir framförallt värdefullt om du har en stor gräsmatta. Har du en liten gräsmattan är en batteritrimmer bättre. Den har ingen sladd utan får sin ström från ett batteri. Det skänker frihet att klippa vart och hur du vill!

Grästrimmer bensindriven

Precis som med en eltrimmer låter en bensindriven trimmer dig att klippa länge, men med en bensindriven trimmer slipper du sladden. Bensinmotorn ger extra kraft när det t.ex. är dags att röja de tätvuxna buskarna eller det överväxta ogräset. Så om du har en stor övervuxen trädgård som du vill röja snabbt ska du satsa på en bensindriven grästrimmer.

Gräsröjare

Med Biltemas bensindrivna röjsåg (slytrimmer) kan du både röja undan unga lövträd och trimma gräskanterna till perfektion. Mångsidigheten kommer tack vare att du kan byta mellan slyklinga och trimmerspole. Maskinen är också delbar så den tar mindre plats vid förvaring och blir lättare att transportera.

Vanliga frågor om grästrimmers

Vad använder man en grästrimmer till?

Framförallt att klippa de gräskanter som uppstår efter man klippt gräsmattan med gräsklipparen.

Kan man använda en grästrimmer istället för en vanlig gräsklippare?

En vanlig gräsklippare använder man för att klippa gräsmattans stora ytor. Detta blir svårt med en grästrimmer.

Ska man ha skyddsutrustning vid användning av grästrimmer?

Läs manualen för respektive produkt för att se vilka säkerhetsåtgärder som rekommenderas. 

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.