Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Dörrmattor

Köpguide dörrmattor – mattor att använda vid dörren

En dörrmatta är kanske främst till för att du ska kunna hålla ditt golv rent från smuts och grus. Men den kan också vara en fin inredningsdetalj. Den ger ditt hem ett inbjudande och välkomnande intryck.

Så finner du en dörrmatta som passar dig

En dörrmatta bör klara av väta, smuts och slitage men samtidigt vara tilltalande. Innan du köper en dörrmatta bör du därför fråga dig bland annat i vilket material dörrmattan ska vara gjord av. Vilken färg och form ska dörrmattan ha? Ska den ha en halkfri undersida eller ska du köpa ett halkskydd separat?

Hos oss på Biltema finner du dörrmattor i olika material som till exempel gummi, jute och kokosfiber. Det finns också dörrmattor som passar såväl inom- som utomhus.

Vanliga frågor om dörrmattor

Hur stor dörrmatta ska man ha?

Storleken beror på stor dörr och hall du har. Dörrmattan bör täcka området innanför dörren. Om du har en liten hall bör den dock inte ta upp för mycket plats.

Hur tvättar man en dörrmatta?

Det beror på vilket material som dörrmattan är gjord av. Vissa dörrmattor går att tvätta i tvättmaskin medan andra tål endast handtvätt, dammsugning eller mattskumtvätt.

Varför ska man ha en dörrmatta?

Genom att ha en dörrmatta innanför dörren kan du se till att grus och smuts stannar där. Det gör att du kan hålla ditt golv renare och du slipper dammsuga så ofta.