Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Filtar och plädar

Köpguide filtar – så väljer du rätt filt

Filtar och plädar kan man aldrig ha för mycket av, vare sig det handlar om att mysa till det i hemmet eller på picknicken. Här får du några tips om vad du ska tänka på när du köper en pläd eller filt.

Fleece är ett utmärkt material för filtar och plädar. Det är varmt, billigt och lättskött. Oavsett om du vill mysa med din filt i hemmet eller skydda kläderna på picknicken så finns det ett stort utbud av plädar och filtar som passar just dina behov

Filt och pläd hemma

Vare sig du vill ha en mysig filt eller pläd att svepa in sig i eller lägga på soffan som ett snyggt stilinslag, så är det ett enkelt sätt att göra hemmet varmare och mysigare. De bidrar med färg, textur och mys, och kan direkt uppdatera en gammal fåtölj och ge en helt ny känsla i ett rum – samtidigt som du ger uttryck för just din stil.

Pläd och filt ute

När du väljer picknickfilt eller picknickpläd, bör du tänka på att den måste skydda mot väta och fukt när den ligger på marken. Välj därför en filt som har ett fukttätt lager på ena sidan. Tänk också på att det är bra om picknickfilten har handtag som gör att den är lätt att ta med sig.

Vanliga frågor om filtar

Hur tvättar man en filt?

De flesta filtar och plädar kan tvättas i maskin, men kolla alltid tillverkarens tvättråd.