Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Fångstburar

Köpguide fångstburar – fånga hummer och andra skaldjur i bur

Det behöver inte vara särskilt svårt att fånga skaldjur. Med rätt redskap är det snarare väldigt roligt att fiska krabba, hummer eller kräfta. En ganska simpel fångstbur kan göra detta ganska enkelt och väldigt givande. Här förklarar vi vad som är viktigt att känna till om fångstburar.

Så väljer du rätt fångstbur för ditt behov

När du ska köpa fångstbur är det viktigt att du väljer rätt bur för ditt behov.Är du kanske på jakt efter en väldigt hållbar kräftbur? Eller vill du kanske hellre ha en bur som är lätt och portabel? För att ta reda på vilken bur som passar dig bäst kan du fundera över följande faktorer:

  • Storlek. Oavsett om du ska köpa en krabbtina, hummertina eller kräftbur är storleken viktig. Vissa menar att ju större fångstbur desto bättre. Men i själva verket behöver buren inte vara större än nödvändigt.
  • Tillverkningsmaterial. En större bur är ofta tillverkad av galvat och plastöverdraget rundstål. Men även en enklare bur av plastöverdragen tråd kan vara stadig. Dessutom är den senare varianten ofta både hopfällbar och lättömd. Att stommen har ett överdrag av plast är viktigt för att förebygga rost och förlänga fångstburens livslängd.
  • Hopfällbar eller ej? En fångstbur som är hopfällbar är enklare att förvara och frakta. En sådan bur tar nämligen upp ett mindre utrymme tack vare den mer kompakta designen. Därför kan det för många vara att föredra om buren går att fälla ihop.
  • Lättömd. Oavsett vilken sorts skaldjur du fiskar är det en fördel om buren är lättömd. Att behöva vänta på bytet och att dra upp buren ur vattnet kan ofta vara tillräckligt mödosamt. Så att behöva kämpa med att tömma din fångstbur skulle inte bidra till en särskilt god upplevelse.

Den bästa fångstburen för dig är den som bäst motsvarar ditt behov. Om du till exempel vill kunna fånga hummer bör du välja en hummertina. Med hjälp av ovanstående information hoppas vi att du kan hitta rätt fångstbur!

Vanliga frågor om fångstburar

Vad är en fångstbur?

En fångstbur är en bur som du kan fånga fisk, hummer, krabbor eller kräftor i.

Vad finns det för fångstburar?

Hummertinor, kräftburar, krabbtinor och mjärde är fyraexempel på fångstburar.