Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Fiskeutrustning för fiskeentusiaster

Köpguide fiskeutrustning – välj rätt fiskeredskap till fisketuren

Att fiska är ett utmärkt sätt att spendera tid med nära och kära. Fiske är rofyllt och avslappnande samtidigt som du kan fånga fisk till middagen. Men innan du ger dig ut för att fiska behöver du utrusta dig med rätt fiskeredskap. Här går vi igenom vilken fiskeutrustning du som nyfrälst fiskare bör ha med dig på fisketuren.

Alla fiskeredskap du behöver för en lyckad fisketur

Om du är ny i fiskets underbara värld kan det vara svårt att hitta rätt fiskeutrustning. Det finns flera olika fiskeredskap att välja mellan. Några exempel på dessa är fiskespön, fiskedrag, fiskehåvar och fångstburar. Alla dessa produkter har unika egenskaper som bidrar till en bättre fiskeupplevelse.

Sportfiskare och vana fiskare har för vana att ta med sig en fiskelåda fylld av diverse fiskeredskap. Om du är mer ovan kan det dock kännas som en djungel när du väljer mellan olika slags fiskeutrustning.

Beroende på vad du ska fiska och på vilket sätt är detta några fiskegrejer som du kan behöva:

  • Fiskespö att fästa fiskelinan i och hålla i medan du fiskar.
  • Fiskelina att fästa kroken i.
  • Fiskekrok att fånga fisken med.
  • Bete eller fiskedrag som lockar fisken till kroken.
  • Flöte som håller betet flytande närmare vattenytan och gör dig uppmärksam på när fisken nappar.
  • Sänke när du vill få ett bete och en krok med låg vikt att sjunka djupare ner i vattnet.
  • Fiskelåda att förvara alla dina fiskesaker i. I denna låda samlar du alla dina nya krokar, sänken, drag m.m. Fiskelådan gör det både lättare att transportera dina fiskeredskap och att organisera dem på ett bra sätt.

Fiskeutrustning för saltvatten respektive sötvatten

Du bör välja dina fiskeredskap utifrån vilken sorts fiske du vill syssla med. Men valet av fiskeutrustning bör även göras beroende på det vatten du ska fiska i.

Fiskesaker som är skapta för att användas i saltvatten står emot saltvattnets korrosion. De är också till för större fiskar som är mer kraftfulla än sötvattensfiskar. Du bör därför inte använda fiskeredskap för sötvatten i saltvatten.

Vanliga frågor om fiske

Vilken fiskeutrustning behöver man?

Du bör välja fiskeredskap utifrån den typ av fiske du vill ägna dig åt.

Finns det särskild fiskeutrustning för söt- respektive saltvatten?

Ja, fiskeredskap för saltvatten är gjorda för större och mer kraftfulla fiskar. De kan även stå emot saltvattnets korrosion.

Hur mycket kostar fiskeutrustning?

I Biltemas varuhus kan du köpa fiskeutrustning från 15,90 kr och uppåt.