Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Fiskespön

Vilket fiskespö ska du välja? Rätt spö till rätt fiske

Är du en sportfiskare med siktet inställt på nästa jättefångst? Eller är du en fritidsfiskare som vill ha ett prisvärt fiskepö till nästa spontana fisketur? Hos Biltema kan du köpa fiskespön billigt och med god kvalitét. Vi säljer både fiskespön enskilt men också fiskespön med rulle, tråd och drag i ett paket. Det finns flera typer av fiskespön och ibland kan det vara svårt att välja rätt. I den här guiden jämför vi haspelspö, spinnspö och teleskopspö med varandra samt ger tips på fiskespön om du barn som vill pröva fiskelyckan.

Fiskespö barn

Har du ett barn som vill prova på mete? Biltema har metspön som passar för barn, som exempelvis ett inkapslat metspö. Har du ett barn i 6-7 årsåldern som ska ta nästa kliv och pröva på spinnfiske? Då rekommenderar vi ett haspelspö till barnet som t.ex. Fiskeset Haspel Adventure. Den moderna haspelrullen och den tåliga nylonlinan gör hasbelsettet utmärkt för nybörjare. I setet ingår även rulle, lina och ett drag så ni kan åka ut och fiska direkt!

Haspelspö

Haspelspöt är ett av de vanligaste kastspöna på marknaden, främst för att det kan användas till så många olika typer av fiske. Eftersom rullen sitter på undersidan av spöt får det en låg tyngdpunkt som många föredrar. Haspelrullens konstruktion ger också minimal risk för trassel när du vevar in linan. Haspelspöt passar bäst till att fiska små och medelstora fiskar men det finns också specialbyggda modell för större fiskar. Hos Biltema kan du köpa haspelspön och haspelrullar separat men också kompletta set med all utrustning du behöver för att komma igång med fisket!

Spinnspö

Spinnspöt används tillsammans med en multirulle, vars konstruktion gör att du kan kasta längre än med ett haspelspö. Rullens konstruktion är också kraftigare vilket gör att den tål större beten och större fiskar. En nackdel är att multirullen har lättare än en haspelrulle att trassla ihop sig. Vill du kasta långt och har sikte inställt på att fånga predatorfiskar som gädda, gös och abborre - då rekommenderar vi spinnspöt!

Teleskopspö

Alla fiskespön är inte långa och tar stor plats. Ett fiskespö teleskop är uppdelat i flera delar som går att fälla in i varandra så att spöet blir kortare. Biltema har t.ex. ett teleskopiska metspön som är 5 meter långt utfällt, men bara 1,15 meter långt när det är ihopfällt. Perfekt att lägga i bagageluckan bredvid solstolen när du ska till stranden!

Vanliga frågor om fiskespö

Vilket fiskespö ska jag köpa?

Det beror på vart och hur du ska fiska. Läs i vår guide ovan för att lära dig mer om olika typer av fiskespön.

Hur långt fiskespö ska jag ha?

Ett långt spö gör att du kan kasta längre och du får mer spö att jobba med när du ska drilla. Men ett långt spö är oftast tyngre och tar med plats vid transport.

Hur kastar man med ett fiskespö?

När det gäller haspelrulle förbereder du kastet genom att fäll upp bygeln i bygelsystemet. Sen håller du fast linan med ett pekfinger och släpper den precis när du svingar spöt framåt så att draget flyger iväg.