Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Fiskerullar

Köpguide fiskerullar – köp rätt fiskerulle till ditt fiskespö

Valet av fiskerulle är ett viktigt val för den inbitne fiskaren. Olika fiskerullar har varierande egenskaper och funktioner. Därför är det viktigt att du väljer en rulle som passar ditt fiskespö och ditt sätt att fiska. Först då kommer du kunna se fram emot en trevlig fiskestund med en förhoppning om god fiskelycka.

Så väljer du rätt fiskerulle för ditt behov

Det finns två huvudsakliga och vanliga fiskerullar som idag används av sportfiskare. De är:

  • Haspelrulle. En haspelrulle är enkel att använda och därför en populär variant både hos nybörjare och mer erfarna fiskare. Med denna typ av fiskerulle kan du även byta sida på veven på ett enkelt sätt. Den har även en slir-broms som med sitt ljud attraherar vissa fiskare. En annan stor fördel med en haspelrulle är att den är allsidig med flera spolar på på olika linor. Den kan därför användas till flera olika typer av fiske.
  • Multiplikatorrulle. Kan även kallas för multirulle. Denna fiskerulle är lätt trots sin kompakthet. Den ger dig även en bra känsla i rullen och bättre kontroll över utkasten.

Vilken fiskerulle som passar dig bäst beror på vilken sorts fisk du ska använda rullen till.

När du ska köpa en fiskerulle behöver du även väga in ytterligare ett antal faktorer. Dessa är några exempel på de saker som du bör ha i åtanke när du gör ditt val:

  • Fiskerullens maximala linlängd. Precis som andra egenskaper hos fiskerullar beror denna faktor på var du ska fiska. Ska du till exempel fiska i en lokal sjö? Då kanske du inte behöver en fiskerulle med kapacitet för en extremt lång fiskelina. Har du istället tänkt pröva lyckan i för dig lite mer okända fiskevatten? Då kan det vara bra att titta på fiskerullar som klarar av lite längre linor.
  • Pris. Priset på olika produkter varierar en del även inom denna produktkategori. Hos Biltema hittar du billiga fiskerullar för hobbyfiskaren. Vi har även vissa varianter som är lite mer avancerade.

Vanliga frågor om fiskerullar

Hur fungerar en fiskerulle?

Det beror på vilken sorts fiskerulle det är då de fungerar på olika sätt.

Vilken rulle ska jag välja?

Är du nybörjare är det bra att börja med en haspelrulle då den är enkel att använda. Annars beror det på vilken typ av fisk du tänkt fiska.