Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Knivar

Köpguide knivar – välj rätt knivar till köket

Oavsett om du älskar att stå i köket och experimentera med mat eller endast lagar mat för att du måste, är knivar ett av de köksredskap som du använder mest. I denna guide hjälper vi dig att hitta rätt kökskniv till ett bra pris.

Knivar är ändamålsstyrda

Det första du måste veta är vad kniven ska användas till. Ska du skala frukt, skära kött eller skiva bröd? Vad kniven ska användas till avgör bland annat hur stor den bör vara och vilket blad den ska ha. En kockkniv är exempelvis stor och kraftig och kan användas till både kött och grönsaker medan en brödkniv har en sågtandad egg som lämpar sig bäst för att skiva bröd.

Knivar i stål eller keramik?

Knivbladen tillverkas vanligtvis i antingen stål eller keramik. Keramik är lättare och hårdare än stål vilket gör att den håller sig skarp mycket längre än en stålkniv. En keramisk kniv går emellertid lätt sönder om du tappar den. Den är även betydligt svårare att slipa. Knivar i stål må vara lite mjukare men kan användas länge då de kan slipas flera gånger om och inte går sönder i första taget.

Vanliga frågor om knivar

Hur ska man förvara knivar?

De förvaras bäst på en magnetlist. Om de förvaras i låda bör de inte skava mot varandra.

Kan man diska knivar i diskmaskin?

Knivar ska inte diska i diskmaskin då diskmedlet innehåller slipmedel som gör knivarna slöa mycket snabbare.

Hur slipar man en kniv?

Slipa kniven hemma med en knivslip, ett bryne eller en slipsten.

Dear customer. You are using an old and outdated browser. Please upgrade in order to get best possible experience.