Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Skjutmått – precision behöver inte vara svårt att uppnå

Jobbar du inom maskinteknik, fordonsindustrin eller kanske med forskning? Då kanske du har stött på ett skjutmått. Är inte detta fallet? Då kan du läsa vidare här och ta reda på vad det är exakt – och varför du bör överväga att skaffa en.
Vill du kunna mäta tjocklekar, djup och omkretsar, inklusive ytter- och innerdiametrar? Då är ett skjutmått något för dig.
Bra verktyg behövs för alla gör-det-själv-hantverkare med känsla för hantverk. På Biltema säljer vi flera typer av mätverktyg som underlättar arbetet för dig. Se vårt utbud här på sidan.

Olika typer av skjutmått

På Biltema har vi olika typer av skjutmått. Nedan följer en översikt över vårt urval, så bekanta dig med våra artiklar och hitta det du behöver.

Nonieskalan

Nonieskalan är en linjär mätskala som används på bland annat sextanter och mikrometerskruvar och skjutmått. Nonieskalan på ett skjutmått kan användas för att mäta storleken på en mutter.

Produkter i rostfritt stål

Mätverktyg i rostfritt stål är otroligt hållbara för både in- och utvändig mätning, samt djupmätning. Skalorna på skjutmåttet är mattförkromade, för bländfri avläsning, vilket gör mätningen enkel för dig.
Mätområdet är 0-150 millimeter och noniusskalan är 0,02 millimeter.

Digitala mätverktyg

Utöver de klassiska mätverktygen så har vi även moderna och digitala mätverktyg. Vi har digitala mätverktyg i rostfritt stål vilket gör de hållbara och effektiva. Mätverktygen mäter såväl inner-och yttermått som djupmätning, med en stor noggrannhet.
Med en manuell på/av-knapp tar det inte lång tid innan du har ditt resultat klart och med det medföljande batteriet kan du börja mäta så fort du packar upp ditt verktyg ur sin förpackning.

Våra digitala verktyg säkerställer noggrannhet eftersom du inte behöver göra felaktiga mätningar. Samtidigt behöver du inte blunda för mycket, så det blir mycket roligare att använda verktyget.
Om du arbetar inom fordonsindustrin kommer ett digitalt verktyg att vara perfekt för dig och underlätta ditt arbete – till exempel när du ska mäta bromsskivor.

Plastverktyg

På Biltema anser vi att alla människor ska ha råd med våra varor. Men våra kundvänliga fasta låga priser betyder inte att vi kompromissar med kvaliteten. Våra verktyg är inte bara billiga utan också hållbara och slitstarka. De kan användas för in- och utvändig mätning samt djupmätning.

Profilmall - när en standardlinjal inte räcker

En profilmall är perfekt för dig som till exempel behöver lägga mattor och golv eller göra hyllor eller bänkar. Mallen skiljer sig något från en vanlig linjal och används för att göra ett avtryck av den önskade profilen, där de böjda och oregelbundna linjerna överförs.
På så vis får du större noggrannhet i din mätning.

Mikrometer

En mikrometer ger dig otrolig noggrannhet. På Biltema kan du få en mikrometer med friktions- och låsanordning, mattkromad skala för bländfri avläsning och en noggrannhet på 0,01 millimeter.
En mikrometer är perfekt för dig som till exempel arbetar inom industrin, där mätningen kommer att bli enklare än någonsin tidigare.