Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Måttband - ett användbart mätverktyg i verktygslådan

Är du snickare, hantverkare eller kanske gör-det-själv-typen? Då är ett måttband garanterat ovärderligt för dig. Med ett måttband kan du nå målet om ett arbetsresultat där du själv är nöjd.
På Biltema säljer vi måttband av hög kvalitet till kundvänliga priser. Se vårt utbud här på sidan.

Måttband för alla ändamål

Behöver du ett måttband för ditt företag eller till privat bruk? Vi har måttband som passar såväl för arbetsplatser som till användning i hemmet.
Behöver du mäta fönstren till de nya gardinerna du har köpt? Eller behöver du mäta väggen i vardagsrummet så att du kan hänga upp din favorittavla? Oavsett syfte har vi det perfekta måttbandet för dig.
Våra måttband finns i olika material och modeller. Läs mer om våra olika typer av måttband nedan, och hitta den som passar dig.

Stålmåttband

Vi har två typer av stålmåttband på Biltema. Den ena har en längd på 50 meter och den andra är på 10 meter. Den förstnämnda är gjord av ABS-plast med ett gummibelagt handtag, som är hopfällbart.
Den andra är självrullande, vilket gör ditt jobb mycket enklare. Den är uppdelad i millimeter och tum och har bältesklämmor och handledsremmar så att du kan mäta mer exakt. Med ett gummerat och kraftigt plasthölje är hållbarheten på topp – men priset fortsatt lågt.

Mäthjul

Med vårt mäthjul kan du enkelt mäta längre sträckor och kuperad terräng. Mäthjulet är bra för byggande, lantbruk eller idrott i skolan. Den mekaniska räknaren lägger till avstånd vid förflyttning framåt och subtraherar vid förflyttning bakåt - detta gör mätningen enkel och enkel.
Med en lätt konstruktion av plast och stål är remmen otroligt slitstark och du kan därför vara säker på att du inte kommer behöva byta ut den så ofta.

Glasfibermåttband

Våra måttband av glasfiber är uppdelat i millimeter och tum. Våra modeller har ett hölje som består av slagtålig ABS-plast med gummibelagda handtag – och hopfällbara eller nedfällbara handtag.
Materialet och den mjuka ytan gör att bandet ligger bra i handen när du mäter. Den är lätt att använda och passar perfekt i vilken gör-det-själv-verktygslåda som helst.

Digitalt måttband

På Biltema kan du välja att använda traditionell måttband eller gå den lite mer innovativa vägen – alla ska få chansen att snickra och mäta smart.
Med vårt digitala måttband behöver du inte jobba hårt för en noggrann mätning – måttbandet gör det åt dig. Den mäter från apparatens insida eller utsida och beräknar centrumpunkten.
Längden på det digitala måttbandet är 5 meter och har måttenheter i tum och centimeter. Allt du behöver är ett batteri.

Toppkvalitet – fortsatt låga priser

På Biltema är vi extremt kvalitetsmedvetna. Vi bryr oss mycket om enkelhet, låga priser, handling, ordning och reda och flexibilitet. Dessa värden är viktiga för oss, vilket du kan se i våra kvalitetsprodukter och budgetvänliga priser.

Gemensamma nämnare för alla våra måttband:

  • De är hållbara - så du behöver inte byta ut dem i tid och otid
  • De är läsbara – så du slipper huvudvärk och oläsbara siffror
  • De är korrekta - så att du inte gör misstag
  • De är mjuka och halkfria - så att du inte behöver tappa måttbandet under arbetet
  • De har metriska mått i millimeter – så att du säkerställer precision