Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

AGM-batterier

Letar du efter ett nytt batteri till din bil? Då kan du med fördel överväga ett AGM-batteri, som med sin avancerade teknik har en rad fördelar jämfört med traditionella bilbatterier. Dessa fördelar kan du läsa mer om här på sidan, där du även kan se vårt utbud av AGM-batterier.

 

Fördelar med AGM-batterier

När du ska välja nytt batteri till din bil är det en bra idé att satsa på ett batteri som använder sig av den så kallade AGM-tekniken. AGM är en förkortning för Absorbed Glass Mat och anses av många vara den mest attraktiva batteritekniken just nu.

AGM-batterier har många fördelar. Vi har listat några av dem nedan:

 • Upp till tre gånger längre livslängd jämfört med ett standardbatteri
 • Högre säkerhet på grund av batteriets struktur och ingen flytande syra
 • Underhållsfritt och läckagesäkert

När du köper ett AGM-batteri får du därför ett bilbatteri som håller längre och är mer säkert under körning samt vid montering och demontering. Batteriet är också underhållsfritt, vilket också är en stor fördel.

AGM-batterierna är kompatibla med många bilar

Ett AGM-batteri är i regel kompatibelt med de allra flesta bilar som för närvarande finns på marknaden. Det är en nyare teknik och den passar därför också bäst för nya bilar. Men om du har en bil från ett av de mest populära märkena i Sverige, kan du förmodligen hitta ett AGM-batteri som passar din bil, oavsett om din bil är ny eller har några år på nacken.
Vi har i listan här nedan samlat några av de bilmärken som kan använda något av våra AG-batterier:

 • Volkswagen
 • Volvo
 • Toyota
 • Suzuki
 • Opel
 • Mercedes-Benz
 • FIAT
 • BMW
 • Citroën
 • … och många andra billmärken!

Ovanstående är bara ett utdrag, och sannolikheten för att du hittar ett AGM-batteri som passar för din bil är ganska stor om den är av nyare årsmodell. Genom att besöka de enskilda produktsidorna för varje batteri kategorin här, kan du läsa mer om batteriet samt vilka bilar det passar till.

Skriv in ditt registreringsnummer och hitta AGM-batterier för din bil

Alternativt kan du ange registreringsnumret på din bil här i webbshoppen. När du gör det kommer systemet automatiskt att hitta de AGM-batterier som passar till just din bil. Då behöver du inte leta igenom alla våra produktsidor för att hitta ett batteri som passar.
När du använder dig av sökfunktionen, där du kan ange din bils registreringsnummer, får du förslag på ett eller flera AGM-batterier som passar din bil. Om inget batteri visas, betyder det att vi tyvärr inte har några bilbatterier med AGM-teknik som matchar för närvarande.

Om så är fallet kan du alltid besöka någon av våra andra kategorier under bilbatterier och söka där istället. Den här funktionen kan du nämligen använda i hela webbshoppen, och du kan därför alltid hitta tillbehör och liknande som passar till just din bil.

Återvinn ditt batteri

Alla bil- och fordonsbatterier räknas som farligt avfall och ska därför, när de är förbrukade, lämnas in på återvinningscentralen eller till de affärer som säljer bilbatterier för att återvinnas på rätt sätt.
Innan du återvinner dina bilbatterier råder vi dig att kolla upp de regler och riktlinjer som finns i ditt område, gällande återvinning av farligt avfall.