Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

EFB-batterier

Behöver du ett nytt startbatteri till din bil? Då kan det vara så att det är ett så kallat EFB-batteri du söker efter. Det är en typ av bilbatterier som passar ett stort antal bilmodeller. Här på sidan kan du se vårt sortiment inom EFB-batterier. Om du hittar rätt batteri, kan du köpa det direkt i webbshoppen med bara några klick. Det är både enkelt, snabbt och säkert att handla bilbatterier via vår moderna webbshop.

 

Värt att veta om EFB-batterier

EFB-batterier är en typ av bilbatterier som är kända för sin höga prestanda och tillförlitlighet jämfört med mer traditionella bilbatterier. Konkret är det en typ av förstärkta våtcellsbatterier som inte är lika avancerade som till exempel ett AGM-batteri. Det behöver dock inte vara något negativt, eftersom mindre avancerat inte nödvändigtvis behöver betyda att det är ett sämre batteri.

Fördelarna med att välja ett EFB-batteri till sin bil är bland annat att det har en bättre laddningscykel än traditionella batterier. Likaså är tekniken känd för att säkerställa lång livslängd trots längre stillestånd (med motorn avstängd), men batteriet kan också enkelt klara många motorstarter.

Passar era EFB-batterier i min bil?

Våra EFB-batterier passar till en lång rad bilmodeller, och därför kan du förmodligen också hitta ett som passar din bil. Dessbättre är det ganska enkelt att ta reda på det, eftersom det bara krävs att du anger registreringsnumret på sökfunktionen här på sidan. Du kommer därefter att få förslag på EFB-batterier som passar din bil.

Om du inte kommer ihåg eller har bilens registreringsnummer till hands, kan du enkelt besöka de enskilda produkterna för våra batterier. På dessa produktsidor hittar du en översikt som visar vilka bilmodeller batteriet passar till. Det gör att du snabbt kan få svar på om batteriet passar för din bil.
EFB-batterier är som regel riktigt bra för bilar med start/stopp-teknik, samt i bilar som behöver mer ström än normalt – antingen på grund av ett speciellt körmönster eller utrustning som drar mycket ström i bilen.

EFB-batterier till förmånliga priser online (och i butik)

När du handlar på Biltema kan du vara säker på att få dina varor, inklusive bilbatterier, till förmånliga priser. Våra EFB-batterier är naturligtvis inget undantag. Du kan enkelt köpa dem till bra pris – oavsett om du handlar online här i webbshoppen, eller om du föredrar att besöka något av våra varuhus och köpa dem där.

Här på sidan kan du se vårt utbud av EFB-batterier och aktuella priser. Du kan samtidigt klicka dig fram direkt till produktsidorna, där du kan få mer information om lagerstatus ute i varuhusen, batteriernas specifikationer och mycket annat. Vill du ha mer info än vad du kan få via produktsidorna ber vi dig att kontakta vår kundserviceavdelning.
Det kan inte vara enklare eller mycket billigare att köpa ett nytt startbatteri med EFB-teknik än hos oss på Biltema. Tack för att du handlar av oss!

Återvinn ditt batteri

Alla bil- och fordonsbatterier räknas som farligt avfall och ska därför, när de är förbrukade, lämnas in på återvinningscentralen eller till de affärer som säljer bilbatterier för att återvinnas på rätt sätt.
Innan du återvinner dina bilbatterier råder vi dig att kolla upp de regler och riktlinjer som finns i ditt område, gällande återvinning av farligt avfall.