Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

SMF-batterier

Ska du köpa ett nytt SMFbatteri till din bil, båt eller något liknande? Då ska du ta en titt på den här sidan, där du hittar vårt kompletta utbud av SMF-batterier.  SMF-batterierna kan du köpa online och/eller i våra varuhus runt om i Sverige.

 

Detta behöver du veta om SMF-batterier

SMF-batterier är täta och underhållsfria batterier som bygger på en fördelaktig kalciumteknik. Det här är batterier som vanligtvis har lång livslängd och håller kvar strömmen bättre än ett traditionellt batteri. De är också mycket motståndskraftiga mot vibrationer, stötar och liknande, vilket gör att de är idealiska att använda i bilar, båtar och situationer där batteriet kan utsättas för vibrationer.

SMF-batterier är följaktligen mycket driftsäkra och klarar att laddas och laddas ur många gånger. Flera av batterierna på denna sida lämpar sig väl för användning med energikrävande elektrisk utrustning. Du kan också hitta SMF-batterierna som är perfekta att kombinera med solceller och vindgeneratorer.

SMF-batterier för bil och båt (och mycket mer)

Som nämnts lämpar sig SMF-batterier för användning i bilar och båtar, men de kan också användas till mycket annat. Bland annat ser man ofta SMF-batterier i husvagnar och husbilar, men de lämpar sig även för fritidshus, solcellspaneler, vindgeneratorer, stora industrimaskiner, traktorer, lastbilar och mycket annat.

Så hittar du rätt SMF-batteri för tillämpningen

Är du nyfiken på om vi har ett SMF-batteri som passar ditt syfte? Då finns det flera sätt att ta reda på det. Om batteriet ska användas i en bil, är den enklaste lösningen att ange bilens registreringsnummer via vår registreringsskyltssökfunktion. Då visas automatiskt de SMF-batterier som passar för den aktuella bilmodellen.

Om du letar efter ett SMF-batteri för ett annat användningsområde, kan du på produktsidorna för de olika SMF-batterierna hitta en översikt över de olika maskiner, transportmedel och liknande som batteriet passar till. Produktsidorna ger dig också tillgång till manualer och andra tekniska dokument som också kan hjälpa till att klargöra om batteriet i fråga är rätt för ändamålet.

Beställ enkelt dina batterier här

Har du hittat det SMF-batteri du behöver? Då kan du snabbt och enkelt beställa det direkt via vår webbshop. När du kommer till kassan kan du välja ditt lokala Biltema-varuhus. Där kan du vanligtvis hämta det beställda batteriet efter bara 30 minuter efter att du har lagt din beställning.

Du kan redan innan du lägger din beställning se vilka varuhus som har det aktuella batteriet i lager och på så sätt ta hänsyn till detta när du beställer. Det kan inte bli mycket enklare att köpa SMF-batterier på internet.

Återvinn ditt batteri

Alla bil- och fordonsbatterier räknas som farligt avfall och ska därför, när de är förbrukade, lämnas in på återvinningscentralen eller till de affärer som säljer bilbatterier för att återvinnas på rätt sätt.
Innan du återvinner dina bilbatterier råder vi dig att kolla upp de regler och riktlinjer som finns i ditt område, gällande återvinning av farligt avfall.