Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Silver-kalcium-batterier

Funderar du på att köpa ett silverkalciumbatteri? Då har du kommit till rätt ställe. På Biltema har vi nämligen ett brett utbud av silverkalciumbatterier i olika storlekar och med olika amperetimmar (Ah). Det gäller med andra bara ord att välja rätt batteri för din bil, båt, husvagn eller liknande.

 

Silverkalciumbatterier sticker ut i många avseenden

Silverkalciumbatterier skiljer sig från traditionella batterier genom att man använder silver vid tillverkningen. Det gör att just denna batterityp utmärker sig på en rad avgörande parametrar. En av dessa parametrar är batteriets höga motståndskraft mot korrosion och höga temperaturer.
Den höga motståndskraften innebär att ett silverkalciumbatteri som regel har längre livslängd. På samma sätt är batteritypen också känd för att behålla strömstyrkan bättre – även när de batterierna har några år på nacken.

Silverkalciumbatterier för fritidsändamål

Silverkalciumbatterier kan användas till mycket. Bland annat är det inte ovanligt att detta är den batterityp som används i både husvagnar, husbilar och liknande fritidsfordon. Det beror bland annat på batteriernas långa livslängd, deras förmåga att hålla kvar strömmen under lång tid och det faktum att batterierna ofta är helt underhållsfria.
Samtidigt har de flesta silverkalciumbatterier en hög motståndskraft mot vibrationer, stötar och liknande, vilket naturligtvis gör dem till det självklara valet för båt, husvagn och husbil – eller en bil för den delen.

Silverkalciumbatterier för bilar

Det finns också gott om möjligheter att köpa silverkalciumbatterier till bilar. Den här typen av batterier passar till de allra flesta bilmodeller – det är bara att hitta rätt storlek (både fysiskt, voltmässigt och i amperetimmar).

Om du vill hitta det perfekta silverkalciumbatteriet för din bil, finns det några olika sätt att göra det på. Det snabbaste och säkraste sättet är att använda vår registreringsskyltssökfunktion. Här kan du ange din bils registreringsnummer för att se förslag på alla de silverkalciumbatterier som passar just din bil.
Alternativt kan du besöka de enskilda produktsidorna där du kan se en tabell över några av de modeller som batteriet passar till. Det kan vara lite mer oöverskådligt, men det är också en möjlighet.

Stort utbud av batterier i både butik och webbshop

På Biltema har vi ett stort utbud av batterier – både i våra varuhus runt om i landet och minst här i webbshoppen. Här på sidan kan du se alla våra silverkalciumbatterier, men vi har också en rad andra batterier för bilar, båtar, trädgårdsmaskiner och mycket mer, om det är något annat du letar efter.
I vilket fall som helst kan du här på sidan hitta och beställa ditt nya silverkalciumbatteri. Du kan också kontrollera om ditt lokala varuhus har de batterier du väljer mellan i lager just nu.

Återvinn ditt batteri

Alla bil- och fordonsbatterier räknas som farligt avfall och ska därför, när de är förbrukade, lämnas in på återvinningscentralen eller till de affärer som säljer bilbatterier för att återvinnas på rätt sätt.
Innan du återvinner dina bilbatterier råder vi dig att kolla upp de regler och riktlinjer som finns i ditt område, gällande återvinning av farligt avfall.