Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Verktygsbälten och livremmar

Köpguide verktygsbälten ‒ kom åt dina verktyg när du behöver dem

Om du snabbt och enkelt vill komma åt dina verktyg och redskap när du behöver dem kan det vara en god idé att köpa ett verktygsbälte. Det finns flera faktorer att ta i beaktning. Hur många fack och hållare behöver du? Vilket material vill du ha? När du vet vad du behöver, är det inte svårt att välja rätt verktygsbälte.

Fickor, fack och hållare för enkel organisering

Den viktigaste faktorn vid val av verktygsbälte är dess fack och hållare. Vilka verktyg och redskap vill du förvara i bältet? Vilka förvaringsmöjligheter man behöver är mycket individuellt. En del tycker att det är viktigt med en hållare för mobilen, medan andra vill ha flera olika fack där de kan organisera skruvar, spikar och plugg.

Slitstarka material som håller

En viktig faktor du bör ta hänsyn till när du väljer verktygsbälte är dess material. De vanligaste materialen är läder och nylon. Läder är ett mycket slittåligt material, vilket gör att det passar perfekt i verktygsbälten som används dagligen. De kan emellertid vara mycket stela i början. Verktygsbälten i nylon är mycket mjukare än verktygsbälten i läder, men de är inte lika slitstarka. Det brukar dock inte vara några problem, förutsatt att bältet inte utsätts för extremt slitage.

Vanliga frågor om verktygsbälten

Varför ska man ha ett verktygsbälte?

Du kan komma åt dina verktyg snabbt och enkelt och riskerar inte att tappa bort dem. 

Vilken storlek på verktygsbältet ska man ha?

Vi rekommenderar att du väljer ett verktygsbälte i samma storlek som bältet du har till vardags.

Finns det verktygsbälten för barn?

Ja.