Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Golf - En spännande idrott där du kan utvecklas hela livet 

Golf är en rolig sport att syssla med som ger strålande motion och härliga upplevelser. Teoretiskt sätt är golf en ganska enkel sport där det gäller för dig att på så få slag som möjligt få ner bollen i hålet. Detta ska du sedan upprepa under 18 hål, som en normal golfbana har. Mycket svårare än så är inte målet med golf. Det svåra är att lyckas uppnå detta mål utan att använda allt för många slag.

Golfutrustning och tillbehör  

Till din hjälp finns en värld av utrustning och tillbehör att välja mellan beroende på vilken typ av spelare man är. Precis som i all annan sport blir utrustningen viktigare ju duktigare man är.  

Golfklubborna är självklar den viktigaste golfutrustningen en golfare har, som förvaras i en golfbag. Utöver det finns även annan utrustning och tillbehör såsom golfbollar, golfpeggar, golfhandske och golfkläder av olika slag.   

Golfbollar 

Idag skiljer sig golfbollarna inte så mycket åt längdmässigt. I stället märks olikheter och egenskaper främst på spinnen, kompressionen och känslan. Det är viktigt att hitta en boll som passar för just din egen sving.   

För den glada amatören går vilka golfbollar som helst bra. Eftersom man ofta lyckas slå bort dem kan det vara klokt att investera i en billigare variant till en början. När man blir duktigare blir bollen allt viktigare och man hittar snart sina favoriter.   

Golfpeggar  

Peggar är också bra att köpa in så att man kan göra bra slag från utslagsplatsen. När du slår dina utslag handlar det ofta om att få bra kontakt med bollen och så mycket längd som möjligt. Med hjälp av peggen kommer bollen upp ett par centimeter ovanför marken vilket gör att du lättare kan få höjd på dina slag. Det blir också lättare att få en bra bollträff när bollen inte ligger direkt mot gräset. Golfpeggar får man bara använda på tee eller vid andra bestämda utslagsplatser.  

Träpeggarna är bra att satsa på för dig som söker det klassiska. De är enkla att anpassa höjden på och funkar precis överallt. Träpeggarna är riktigt billiga och absolut bäst för miljön. Om en pegg går sönder plockar du bara upp en ny.  

Kvalitetstid tillsammans med vänner och familj  

För vissa är golf en livsstil som är svår att tröttna på medan den för andra är tålamodsprövande sport. När du får till den där perfekta träffen vill du bara få till den igen, igen och igen. Du kan alltid hitta nya mål att sikta mot och möjligheterna att utvecklas tar aldrig slut. Det finurliga handicapsystemet låter dig tävla mot dig själv, mot andra – eller bara spela för att det är kul.  

Under de senaste åren har golf blivit en sällskapssport där hela familjen, släkt och vänner samlas för att spela. Det har blivit ett sätt att umgås tillsammans med mormor, lillebror, kompisgänget eller varför inte ta chansen och möta helt nya människor och knyta nya kontakter. Golfen är lika mycket en idrott som en social aktivitet, där alla kan spela tillsammans oavsett ålder och erfarenhet.  

Så ta chansen och test! Tänk bara på att svinga lugnt och titta på bollen.