Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Vintersport – lekfulla sporter på snö och is  

Vintern är för många barn den roligaste tiden på året då de kan vara ute och leka i snön, bygga snögubbar och testa på roliga vintersporter. Det finns massor av olika vintersporter. Varför inte låta ditt barn testa spela en hockeymatch ute på isen? Oavsett vad ditt barn väljer kommer hen garanterat få en rolig dag ute i snön! 

Ishockey  

Hockey kan ibland uppfattas som en tuff sport men är som vilken annan sport förväntansfullt, pirrigt och kul för den som vill börja spela. Att vara lite ovan i början, och trilla då och då hör till, men vilken utrustning behöver nybörjarna egentligen?  

Skridskor är naturligtvis viktigast, men att ha en ordentlig skyddsutrustning när man är ute på isen gör att barnet får en bra och säker upplevelse i rinken. Det kan vara allt från hjälm, benskydd, och halsskydd. Förutom skridskor och rätt skyddsutrustning behövs även en del tillbehör innan spelet kan dra igång såsom hockeyklubba och puck.  

Hockeyklubba  

Innan man väljer vilken hockeyklubba man vill spela med bör man veta om barnet är höger- eller vänsterhänt. Därefter är det viktigt att se till att barnet får rätt längd på sin klubba, detta görs enkelt genom att placera klubban framför barnet. Utan skridskor ska klubban nå till näsan och med skridskor ska den nå till hakan.   

Förutom fattning och längd så är det viktigt med rätt flex på klubban. Flexen har med klubbans styvhet att göra. Hos oss på Biltema hittar du en klassisk klubba för dig som vill börja spela hockey gjort av trä med ett laminerat blad. 

Hockeypuck  

En puck är en rund trissa av vulkaniserat gummi som används i ishockey. Till skillnad från vad man kan tro är inte alla puckar svarta. Vita puckar, som syns sämre, används till exempel för att träna målvakters reflexer. De puckar som är orange är tyngre och används vid skotträning. Blå light-puckar är de lättaste i kategorin och används till yngre för att lättare öva in själva puckkänslan. Den är dock lika stor som de vanliga och matchgodkända svarta puckarna.   

I vårt sortimentet på Biltema hittar du en bra ishockeypuck för dig som vill börja spela hockey som kan används både vid träning men också till match.