Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Innebandy - fartfyllda matcher för hela familjen

Innebandy är en snabb och intensiv sport, men ack så rolig och utmanade! Innebandy spelas allt som oftast i en idrottshall, men kan även spelas hemma om det finns rätt förutsättningar och plats.  

Många väljer också att köpa en innebandyklubba som de använder för att spela streethockey eller innebandy med ute på gatan eller på skolgården. 

Innebandyklubbor  

Våra innebandyklubbor är perfekta för de som precis har börjat, eller vill börja spela, innebandy. Våra innebandyklubbor har ett mjukt och greppvänligt skaft som gör den bekväm att spela med. Bladet på innebandyklubban är skålat, så att du får bästa möjliga bollkontroll.  

Våra innebandyklubbor är godkända som matchklubba av IFF (International Floorball Federation) 

Välj rätt innebandyklubba 

Innebandyklubbor är antingen vänster- eller högerfattade och vilken du ska välja beror på vilken hand du håller närmst klubbladet. Om det känns mest naturligt att ha vänster hand längst ner så är det en vänsterfattad klubba du ska välja, och vice versa.
Det är också viktigt att välja rätt längd på innebandyklubban. 

Välj klubblängd enligt tabellen nedan:  

Din längd:                Skaftlängd: 

110-125 cm                      65 cm 

130-135 cm                      75 cm 

150-160 cm                      87 cm 

170-180 cm                      96 cm 

180-190 cm                      100 cm 

Innebandymål  

Var sin innebandyklubba, en innebandyboll och två innebandymål är allt ni behöver för en fartfylld innebandymatch tillsammans. På Biltema kan du köpa stora innebandymål, som är proffsmål med officiellt matchmått. Du hittar även minimål som är mindre och praktiska. Alla våra innebandymål har slitstark metallram och kan användas både inom- och utomhus.  

Innebandybollar  

Våra innebandybollar är gjorda i tålig hårdplast och passar för både träning och match, såväl inomhus som utomhus. Innebandybollarna är dimplade, vilket innebär att de är försedda med ett ytmönster som ger minskat luftmotstånd och minskad friktion mot golvet. Ytmönstret bidrar till att innebandybollen rör sig mer rakt och förutsägbart, vilket ger dig mer träffsäkra och snabba skott.  

Vanliga frågor om innebandy

Vilken storlek på klubban ska jag ha? 

Din längd avgör vilken längd på klubban du ska ha. Läs vår storlekstabell ovan för att hitta rätt klubba för dig. 

Ska jag ha en vänster- eller högerfattad klubba?  

Det beror på vilken hand du håller närmst klubbladet. Om det exempelvis är höger hand du håller närmst så är det en högerfattad klubba du ska köpa, och vice versa. 

Hur många perioder är det i innebandy?  

En innebandymatch spelar i tre perioder, som vardera är 20 minuter långa.  

Hur stor är en innebandyplan?  

Det vanligaste måttet på en innebandyplan är 40x20 meter.