Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Basket - spela på uppfarten eller på gatan

Spela basket med vännerna på uppfarten, gatan eller på skolgården. Med en basketboll och basketkorg kommer ni att ha roligt tillsammans i timmar. Det fina med basket är att det är en sport som inte kräver så mycket material för att kunna spelas. Du behöver kort och gott en basketboll och en basketkorg att skjuta mot.

Vill du spela basket inomhus?
Kolla in vår basketkorg i miniformat, den kan du enkelt montera inomhus och den hängs enkelt upp på dörren eller väggen.

Basketbollar 

Välj och vraka bland våra välbalanserade basketbollar, som finns att köpa i olika storlekar. Basketbollarna har ett bra grepp, fin studs och passar både till basketträning och lek, såväl inomhus som utomhus. Med basketbollarna kan du träna tricks, skott och finter med vänner och familj, och samla alla för att spela en fartfylld basketmatch.  

Basketkorg 

Om du inte bor i närheten av en basketkorg så kan du köpa en basketkorg att montera hemma på gården eller på uppfarten. Med en basketkorg kan du timvis och öva på dina hoppskott eller straffkast. Köp två korgar så kan du även spela match med vännerna.  

Våra basketkorgar fästs enkelt med några skruvar på exempelvis en vägg, en bredare trästolpe eller ett träd. Tillbehör för montering följer med basketkorgen. Hos oss på Biltema kan du även köpa nytt basketnät om det gamla behöver bytas ut. 

Basketställning 

I vårt sortiment hittar du, förutom basketkorgar, även basketställningar som står på marken. Basketställningen är väldigt enkel att montera och du skruvar snabbt ihop alla delar. När basketställningen är färdigmonterad placerar du den där du vill ha den och fyller sedan bottenplattan med vatten eller sand. På så vis står basketställningen stabilt när ni spelar basket. Ställningen är försedd med hjul, så att du enkelt kan rulla iväg den när ni har spelat färdigt. 

Justerbar höjd 

Basketkorgens höjd går att justera inom spannet 150–210 cm. Detta resulterar i att basketställningen kan användas av hela familjen, även de minsta basketspelarna.  

Viktigt att tänka på 

  • Häng aldrig i basketkorgen. 
  • Om bottenplattan är fylld med vatten behöver denna tömmas innan det blir minusgrader ute. 
  • Förvara basketställningen inomhus under vintertid, för att undvika rostbildning.  
  • När du ska förflytta basketställningen så ska du luta ställningen och rulla den på hjulen. Släpa den ej från en plats till en annan.  

Verktyg för att montera basketställningen medföljer. 

Vanliga frågor om basket

Hur många perioder är det i basket?  

En basketmatch spelas i fyra perioder, som vardera är 10 minuter långa.  

Hur stor är en basketplan? 

En fullstor basketplan är 28 x 15 meter. 

Hur högt upp sitter basketkorgen?  

På en fullstor basketplan är det 3,05 meter upp till basketkorgen. De yngre spelarna spelar med basketkorgen nedsänkt, där höjden varierar beroende på deras ålder.