Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Dragkrokar

Köpguide dragkrok - rätt dragkrok till rätt bil

Dags att köpa nya dragkrok? Då har du kommit rätt. Biltema har bra dragkrokar anpassade för utvalda modeller från exempelvis Volvo, Volkswagen, Skoda och Saab. I artikeln går vi igenom hur du kan tänka vid val av släp och vilka regler som gäller.

Välj en dragkrok som passar just din bil

Bilmodeller har olika fästen för dragkrokar. Därför är våra dragkrokar byggda för att passa enskilda bilmodeller. Längst ned på sidan kan du fylla i din bils registreringsnummer och få förslag på vilken dragkrok som passar din bilmodell.

Regler avgör hur tungt släp du får dra

Det är många regler som avgöra hur tungt släp du får dra, bland annat din bils dragvikt, din körkortsbehörighet och ditt släps maximala släpvikt. De flesta av våra dragkrokar har en maximal släpvikt mellan 1500-2000 kg. Det räcker utmärkt om du vill dra små och medelstora släp.

Du behöver inte besikta en eftermonterad dragkrok

Tidigare har man varit tvungen att besikta bilen för eftermonterad dragkrok. Men från första september 2013 behöver du inte det om dragkroken monterats på en EU-typgodkänd personbil. Anledningen till beslutet är att det ska vara enklare för bilägare att skaffa dragkrok och börja köra med släp.

Priset för hjälp med montering hos verkstad varierar stort

Det kan vara lockande att ta hjälp av en verkstad för montering – men se upp för priserna. Priset mellan verkstäderna för montering av dragkrok varierar stort. Om du ska ta hjälp rekommenderar vi därför först att du tar in offerter från flera verkstäder och jämför priserna.

Installera dragkroken själv och spara tusenlappar

Om du gillar att mecka och vill spara in monteringskostnaderna kan du montera dragkroken själv. Kom ihåg att när du monterat din dragkrok behöver du också montera en elsats. Elsatsen är ett intelligent system som gifter in sig med bilens elektroniksystem. Det läser av signaler från bland annat lyse, blinker och broms samt sänder dem vidare till släpet.

Vanliga frågor om dragkrokar

Vad gäller vid montering av dragkrok?

Du behöver inte besikta bilen efter montering av dragkrok om bilen är EU-typgodkänd.