Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Takboxar

Köpguide takbox - för en fullspäckad semester

Är du en av alla som samlar på sig mer och mer semesterprylar och sportartiklar för varje år som går? Eller blir det lite väl mysigt när skidorna ligger tvärs igenom bilen på väg till fjällen? Då kan det vara läge att köpa ny takbox! Men vilken är den bästa takboxen? Svaret är att olika takboxar är bra för olika ändamål. Nedan går vi igenom vad som skiljer våra takboxar åt så att du kan göra rätt val!

Stor takbox - när du inte vill kompromissa

Med den stor takbox från biltema med 450 liters volym slipper du kompromissa. Hur mycket mer utrymme får du i praktiken? En mellanstor kombi som t.ex. Volvo V60 har ett bagageutrymme som rymmer 500 liter. Så med en stor takbox innebär det nästan dubbla bagageutrymmet!

Liten takbox - när du behöver ett komplement

En liten, billig takbox i 300-320 liters klassen passar perfekt som komplement när ditt bagageutrymme blivit överfullt. Har du extra krav på lågt luftmotstånd för lägre bensinförbrukning? Då rekommenderar vi en variant med aerodynamisk design.

Skidboxen - perfekt för fjällenresan

Skidboxen är en smal takbox som är utrustad med spår inuti så att skidorna lättare hålls på plats. För att skidorna ska vara lätta att plocka ur har skidboxen gjorts öppningsbar från båda sidor.

Vanliga frågor om takboxar

Hur lång får en takbox vara?

Biltemas längsta takbox är 220 cm lång. 

Hur mycket får man lasta i en takbox?

Det beror på vilken vikt takboxen är godkänd för. Läs mer om respektive takbox.

Hur ska en takbox sitta?

För att takboxens vikt ska fördelas jämnt över bilen bör den placeras i mitten av taket. 

Hur fort får man köra med en takbox?

Angiven maxhastighet finner du i respektive takbox manual.