Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Reflexer

Det är viktigt att synas ordentligt när du är ute och rör dig i mörkret. Med bra reflexer syns du för bilar och andra fordon, och minskar risken för en olycka. Vi har reflexer som du fäster på exempelvis kläderna eller barnvagnen, eller som du spänner fast på armen eller benet. Du hittar också praktiska reflexvästar i vårt sortiment.  

Vanliga frågor om reflexer

Varför ska jag ha reflex?

Med reflexer syns du bättre i mörkret och minskar på så vis risken för olycka. Du syns också bättre när din reflex träffas av ljuset av en strålkastare från ett fordon, även om det är dåliga siktförhållanden.  

När ska jag använda reflex?

Bär reflex när du är ute och det är mörkt. Oavsett om du går längst en landsväg, i skogen eller inne i stan är det viktigt att bära reflex.

Var ska jag sätta reflexen?

Ett tips är att ha reflexen hängande i ett snöre eftersom reflexer syns bäst när de rör sig. Det är också viktigt att du syns från alla håll, så placera reflexerna runt dina armar och ben så att de syns framifrån och bakifrån. Placera också gärna reflexerna lågt, då de syns bäst i bilarnas halvljus då.

Hur stor skillnad gör det att bära reflex jämfört med att inte göra det?

En bil som kör med halvljus, i mörkret, upptäcker dig på 20-30 meters avstånd om du enbart bär mörka kläder. Har du på dig ljusa kläder så syns du på 60 meters håll. Bär du däremot reflexer så upptäcker bilen dig redan på 125 meters avstånd. Så det spelar stor skillnad!