Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

BMX

Köpguide: BMX

BMX är en cykelmodell som skapades för att köras på motocrossbanor, och som blivit omåttligt populär bland de som älskar att göra trix med cykeln. Här kan du läsa mer om BMX så att du får lite kött på benen innan du genomför ditt köp.

Vad är BMX?

BMX är en cykelmodell som är skapad för att göra trix med. Modellen tål hårda stötar, och har skalats av från alla ”onödiga” tillbehör, till exempel växlar eller fotbroms, som skulle kunna störa föraren.

Storlek på BMX

För att välja rätt storlek på en BMX behöver du utgå från förarens längd, då längden påverkar hur lång ram cykeln bör ha. Välkommen till ditt närmsta Biltema-varuhus för att testa vilken modell som passar dig bäst.

BMX – en bra första cykel

Om du har ett barn som ska lära sig cykla kan en BMX vara ett utmärkt alternativ. Cykeln har varken växlar eller fotbroms som krånglar till det under inlärningsperioden, utan barnet får tvärtom möjlighet att fokusera på det som är viktigt; att cykla.

Yosemite by Biltema  

Vårt gedigna sortiment av cyklar från Yosemite by Biltema är utvecklat för nära och aktiva möten med vår nordiska natur. Upptäck våra cyklar och ge dig ut på äventyr i grönskande skogar, längst milslånga landsvägar eller i den pulserande storstaden. 
Här hittar du inspiration och rätt cykel för dig. 

Vanliga frågor om BMX-cyklar

Vad betyder BMX?

BMX är en förkortning av ”bicycle motocross”, då cykeln konstruerades för att köras på motocrossbanor.

Vad är en BMX-cykel?

En BMX-cykel är en enväxlad cykel som är lämpad för att göra trix med. Modellen passar både barn och vuxna.

Kan jag utföra cykelservice själv?

Absolut! En del cykelservice kan du enkelt utföra själv, med hjälp av rätt verktyg och guidning. Ta hjälp av våra guider och filmer här.