Herrcyklar

Köpguide herrcykel - hitta en herrcykel som passar dig

Att glida fram längs gator och torg på en traditionell herrcykel ska inte underskattas. Men för att du ska kunna njuta av din cykeltur behöver du en herrcykel som passar dig och din vardag. Här kan du läsa mer om vad du ska tänka på när du ska köpa en cykel.

Hur ska du använda herrcykeln?

Innan du börjar titta närmare på herrcyklar bör du ha klart för dig hur du planerar att använda den. Planerar du att cykelpendla till jobbet? Då kanske en hybridcykel med växlar passar perfekt! Men om du endast ska cykla till badstranden under semestern kanske en enklare herrcykel är mer lämplig för dig.

Vilken ramstorlek ska du välja?

När du väljer vilken herrcykel du ska köpa ska du också ta hänsyn till din kroppslängd i förhållande till cykeln. Precis som damcykeln anges herrcykelns storlek vanligtvis i relation till dess hjulstorlek i tum. En herrcykel är dock lite större än damcykeln oavsett om hjulen är lika stora, av den anledningen kan du inte förlita dig enbart på hjulstorleken. Prova därför cykeln innan du bestämmer dig. Glöm inte cykelbelysning och cykelhjälm för en säker cykeltur.

Vanliga frågor om herrcyklar

Varför ska jag ha en herrcykel?

Fördelen med en herrcykel är att den har en horisontell stång som gör att ramen blir mycket stabilare. Den diamantformade ramen gör också att cyklingen blir mer effektiv.

Vilken storlek på herrcykel ska jag ha?

Det beror på din totala kroppslängd, hur långa ben du har och hur lång din överkropp är.

Vad är skillnaden mellan damcyklar och herrcyklar?

En damcykel har ett lågt insteg och saknar den horisontella stång som är karakteristisk för herrcykeln. Herrcyklar finns även i större ramstorlekar och har ett större utrymme mellan sadel och styre.

4 Träffar