Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Damcyklar

Köpguide damcyklar – hitta rätt damcykel för dig

Idag finns det en uppsjö av olika damcyklar att välja mellan, vilket kan kännas ganska överväldigande. Vad ska man egentligen tänka på vid köp av damcykel?

Vad ska du använda damcykeln till?

Det första du bör tänka på är damcykelns funktion. Ska du framförallt cykla i stadsmiljö kanske en klassisk damcykel med tre till sju växlar passar perfekt, men om du långpendlar är det kanske lämpligare med en lättare cykel anpassad för längre sträckor.

Vilken ramstorlek passar dig bäst?

Ramstorleken är avgörande för hur bekväm du känner dig under cykelturen. Din totala kroppslängd är en faktor att ta hänsyn till, men även längden på din överkropp och dina ben spelar stor roll. Om du till exempel har långa ben och kort överkropp kanske pedalavståndet är perfekt men avståndet till styret blir för långt. Det finns inget facit, utan det bästa du kan göra är att prova dig fram.

Yosemite by Biltema  

Vårt gedigna sortiment av cyklar från Yosemite by Biltema är utvecklat för nära och aktiva möten med vår nordiska natur. Upptäck våra cyklar och ge dig ut på äventyr i grönskande skogar, längst milslånga landsvägar eller i den pulserande storstaden. 
Här hittar du inspiration och rätt cykel för dig. 

Vanliga frågor om damcyklar

Vilken damcykel passar bra för pendling?

Det beror på hur långt du pendlar. För korta avstånd (1-5 km) passar en klassisk damcykel bra. För längre avstånd (över 5 km) passar en elcykel eller en sportigare cykel med mer framåtlutad körställning och fler växlar.

Vad är en damcykel?

En damcykel kännetecknas av dess låga insteg som gör det lättare att komma på och av cykeln. Även män kan använda damcyklar.

Kan jag utföra cykelservice själv?

Absolut! En del cykelservice kan du enkelt utföra själv, med hjälp av rätt verktyg och guidning. Ta hjälp av våra guider och filmer här.