Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Elcyklar

Köpa elcykel – en guide

Tröttnat på trånga bussar och långa bilköer? Då kan elcykeln vara något för dig! Med en elcykel får du njuta av all den frihet som cykling för med sig, men med en bekväm twist – dess motor förser cykeln med extra kraft när du behöver det. Här berättar vi vad du ska tänka på när du köper elcykel. 

Att tänka på innan du köper elcykel

Vad är en elcykel?

Elcykeln är som en vanlig cykel som har utrustats med batteri, elsystem och motor. När du trampar på pedalerna aktiveras elmotorn, vilket gör att du vid behov får assistans av den upp till 25 km/h. Det går att cykla snabbare än så men då slutar motorn att fungera, så då får du trampa för egen maskin. Du ställer själv in hur mycket kraft du vill motorn ska ge beroende på om du ser cykelturen som ett träningspass eller om du vill cykla utan att behöva anstränga dig.

Elcykelns batteri

Storleken på elcykelns batteri påverkar priset på cykeln – ju större batteri, desto dyrare cykel. Ett standardbatteri räcker vanligtvis 4-6 mil, men faktorer såsom kalla temperaturer, cyklistens vikt, underlag och lufttryck i däcken påverkar hur snabbt det laddar ur. Elcykeln används med fördel året om eftersom batteriet mår bäst av att laddas och laddas ur med jämna mellanrum.

Så tar du hand om ditt batteri

Vilken typ av elcykel ska jag välja?

Det finns olika typer av elcyklar, och dina specifika behov och vanor bör avgöra vilken modell du väljer. Det finns till exempel sportiga hybridcyklar, mountainbikes för kuperad terräng och eleganta cyklar.

Klassisk elcykel

Den klassiska elcykeln har ett tidlöst utseende och passar dig som vill ha en bekväm cykel när du pendlar till jobbet eller tar dig från en punkt till en annan. Modellen finns i dammodell med lågt insteg, samt herrmodell med vågrät ram.

El-mountainbike

Om du främst cyklar i lättare terräng är en el-mountainbike modellen du ska ha. Den är utrustad med kraftiga däck, dämpad framgaffel, fler växlar och bättre bromsar. Det här är en äventyrscykel som kommer göra dina rundor i skogen ännu roligare.

Yosemite by Biltema  

Vårt gedigna sortiment av cyklar från Yosemite by Biltema är utvecklat för nära och aktiva möten med vår nordiska natur. Upptäck våra cyklar och ge dig ut på äventyr i grönskande skogar, längst milslånga landsvägar eller i den pulserande storstaden. 
Här hittar du inspiration och rätt cykel för dig. 

FAQ Elcyklar

Hur fungerar en elcykel?

En elcykel är försedd med batteri, motor och elsystem som aktiveras när föraren börja trampa.

Hur fort går en elcykel?

Elmotorn fungerar upp till 25 km/h, kör man snabbare än så får man trampa själv.

Kan man använda elcykeln som en vanlig cykel?

Ja, det är precis som en vanlig cykel förutom att den har en elmotor.

Vad kostar en elcykel?

Priset för elcyklar varierar beroende på faktorer som modell, batteri och andra tillbehör.

Kan jag utföra cykelservice själv?

Absolut! En del cykelservice kan du enkelt utföra själv, med hjälp av rätt verktyg och guidning. Ta hjälp av våra guider och filmer här.