Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Trehjuling

Köpguide trehjulingar – så väljer du rätt trampcykel till barnet

I takt med att ditt barn växer är hen allt oftare i rörelse. Innan du vet ordet av är det dags för barnet att börja cykla. Med hjälp av en trehjuling kan hen förflytta sig och upptäcka sin omvärld och samtidigt utveckla sin motorik. I denna köpguide går vi igenom vad du bör tänka på när du ska köpa en trampcykel till barnet.

Är en trehjuling rätt trampcykel för ditt barn?

När du ska köpa ditt barns första cykel har du i grund och botten tre valmöjligheter. Du kan välja mellan att köpa en:

Trehjulingar är helt enkelt cyklar som har tre hjul. De är ofta ganska låga och därmed väldigt stadiga.

En trehjuling lämpar sig generellt sett för barn från ungefär ett och ett halvt år till två år, upp till cirka fem eller sex års ålder. Därifrån kan du senare välja att låta ditt barn använda en balanscykel eller en barncykel med stödhjul.

I Biltemas sortiment hittar du en hybrid mellan en balanscykel och en trehjuling. Genom att sätta på de avtagbara pedalerna förvandlas cykeln till en trampcykel. Denna modell är lämplig för barn mellan två och fyra år.

Tänk på detta när du ska köpa en trehjuling

När du ska köpa en trehjuling till barnet bör du se till att cykeln uppfyller följande krav:

  • justerbar sadel
  • justerbart styre är att ett plus
  • låg vikt (våra modeller väger mellan 3,3 kg och 4 kg)
  • färg

Våra trampcyklar finns tillgängliga i flera färger. Enklast är att ta med barnet till något av våra varuhus för att se de olika trehjulingarna på plats. När du har valt modell och färg kan du sedan slutföra ditt köp!

Yosemite by Biltema  

Vårt gedigna sortiment av cyklar från Yosemite by Biltema är utvecklat för nära och aktiva möten med vår nordiska natur. Upptäck våra cyklar och ge dig ut på äventyr i grönskande skogar, längst milslånga landsvägar eller i den pulserande storstaden. 
Här hittar du inspiration och rätt cykel för dig.

Vanliga frågor om trehjulingar

Från vilken ålder kan barn använda trehjuling?

Barn kan vanligtvis börja cykla på trehjulingar från omkring ett och ett halvt års ålder.

Hur fungerar en trehjuling?

En trehjuling har ett hjul fram och två hjul baktill för att förbättra balansen.

Kan jag utföra cykelservice själv?

Absolut! En del cykelservice kan du enkelt utföra själv, med hjälp av rätt verktyg och guidning. Ta hjälp av våra guider och filmer här.