Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Gungor

Köpguide gungor – så hittar du rätt gunga för ditt behov

Det kan kännas överväldigande att försöka hitta rätt gunga till trädgården. Det finns så mycket att välja mellan och du kanske känner att du behöver lite vägledning? I denna köpguide berättar vi vad du bör tänka på när du ska köpa en gungställning, gungbräda eller barngunga.

Ska du köpa en gunga till en befintlig gungställning?

Så fort vädret tillåter vill barnen kunna leka utomhus. Biltema har många olika slags utomhusleksaker för dig att välja mellan. Gungor håller både mindre och äldre barn roade, och det finns en gunga för alla behov.

Om du redan har en gungställning utan gungor kan du välja att köpa en gunga till ställningen. I våra varuhus hittar du två varianter:

  • en barngunga för barn i åldrarna ett till tre
  • en gunga för barn som är tre år och uppåt.

Du bör utgå från barnets ålder när du väljer gunga. Om du har flera barn kan du välja att köpa bägge varianter och använda dem i en och samma gungställning. Vi har även en komplett gungställning med gungor för upp till fyra barn.

Är du på jakt efter en gungställning eller gungbräda?

Funderar du på att köpa en gungställning? Då bör du ha tillräcklig plats i din trädgård för att gungorna ska kunna gungas fullt ut i bägge riktningar. Förutsatt att utrymme finns kan gungställningen vara ett långsiktigt inslag i trädgården under barnens uppväxt.

När du väljer mellan olika gungställningar är materialvalet viktigt. Metallställningar är i regel billigare än träställningar och står bättre emot vädrets makter. Därför har vi valt att erbjuda en gungställning av stål. Ställningen är tänkt att användas utomhus och kan förankras i marken för maximal stabilitet.

En annan sorts gunga är gungbrädan. Vår gungbräda är till för två barn i åldrarna tre till åtta år. Likt gungorna kan den hålla dina barn sysselsatta i timmar i din egen trädgård.

Vanliga frågor om gungor

Hur hänger man upp en gunga?

En gunga hängs upp i en gungställning enligt medföljande monteringsanvisning.

Vad behövs för att hänga upp en gunga?

För att hänga upp en barngunga behöver du en gungställning.

Vad kostar en gunga?

I Biltemas varuhus kan du köpa en gungor från 79,90 kronor.