Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Aktivitetsleksaker, sport och lek

Köpguide aktivitetsleksaker – låt barnet få leka och röra sig

Barn behöver få röra på sina kroppar och få utlopp för sin energi. Fysisk aktivitet är också viktig för utvecklandet av finmotorik och självförtroende. Genom att låta ditt barn leka med aktivitetsleksaker kan du dessutom bidra till att förbättra deras koncentrationsförmåga. Här går vi igenom hur du bör tänka när du ska välja ut ditt barns nästa aktivitetsleksak.

Välj den sorts aktivitetsleksak som ditt barn gillar bäst

Det finns en rad olika aktivitetsleksaker för barn att välja mellan. Du bör därför köpa den sorts aktivitetsleksak som mest intresserar just ditt barn. Kanske föredrar hen att till exempel åka rutschkana, hoppa hopprep eller leka med en rockring? Eller gillar barnet kanske leksaker såsom hoppbollar, brännbollsset, bowlingset och dylikt?

Det enklaste är att fråga ditt barn vilka aktivitetsleksaker hen gillar bäst. Du kan också köpa några olika varianter och utforska dessa tillsammans med barnet!

Stärk ditt barns utveckling med aktivitetsleksaker

Ditt barn utvecklas blixtsnabbt, och du har nog tänkt mer än en gång: Vart blev tiden av? De små lär sig snabbt att kombinera saker, kors och tvärs när motoriken tränas dagligen.
Om du vill stärka ditt barns utveckling är aktivitetsleksaker ett roligt och underhållande sätt att träna de små detaljerna på. Vårt sortiment är även perfekt om du har ett barn som älskar att leka utomhus.
Vi erbjuder dig ett stort urval av aktivitetsleksaker som passar barn i alla åldrar.

Rolig lek med de minsta

Det bästa sättet att lära sig är genom lek. Både barn och vuxna tar in nya intryck bättre om vi tycker att de är intressanta. Just därför är aktivitetsleksaker ett bra sätt att träna motoriken hos de minsta.
Samtidigt som barnen leker, lär de sig även ett stort antal nya begrepp och uttryck. Upp, ner, bakom, framför och bredvid är bara några av de saker barnet lär sig när ni leker er igenom språket.

Aktivitetsleksaker tränar barnets utveckling

Barn och vuxna uppfattar världen på olika sätt. Barns logiska tänkande utvecklas snabbt under den första tiden och förfinas först senare i livet. Aktivitetsleksaker hjälper till att utveckla logiken samtidigt som de lär barnen hur systemen är organiserade.
Det är viktigt att barn lär sig hur former och figurer kan kombineras tidigt i livet, och det är just därför de speciellt utvecklade leksakerna är idealiska att använda.
I vårt sortiment hittar du många verktyg som kan stödja barns utveckling. Vi erbjuder även ett brett urval av material, så att du kan hitta leksaker i både plast, trä, tyg och papper beroende på vad du letar efter.

Skapa en bra lekupplevelse

Du vet det säkert från dig själv: Att lära sig något nytt kan vara en utmaning, för hur hänger egentligen sakerna ihop? Att avkoda ett system kan vara svårt för både stora och små, och just därför måste du som förälder skapa rätt ramar för en bra lekupplevelse.
Är den lilla trött eller småhungrig? När barnen inte är på humör är det ingen bra idé att introducera nytt lärande. Det är viktigt att barnen är friska, glada och mätta, så att de nya intrycken kan tas emot på bästa sätt.
Om du upplever att ditt barn blir frustrerad under leken behöver du hjälpa den lilla att lyckas, så att det alltid är roligt och underhållande med lärande.

Leksaker i trä

Leksaker i trä har blivit otroligt populära de senaste åren. Det vet vi på Biltema och vi utvecklar därför hela tiden vårt sortiment. Vi får kontinuerligt in nya träleksaker i sortimentet. Våra träleksaksprodukter finns i kategorin ”Inomhusleksaker”.

Se våra träleksaker här>>

FAQ aktivitetsleksaker

Vad är aktivitetsleksaker?

Aktivitetsleksaker är leksaker som inbjuder till fysisk aktivitet.

Vad finns det för aktivitetsleksaker för barn?

Rockringar, hopprep, baseballset, rutschkanor och mjuktennisset är exempel på aktivitetsleksaker för barn.

Hur mycket kostar aktivitetsleksaker för barn?

Aktivitetsleksaker för barn kan du köpa hos Biltema från 24,90 kr.