Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Sandlådor

Köpguide sandlådor – att tänka på när du ska köpa sandlåda

En sandlåda är en klassisk leksak som barn kan leka med i flera timmar i stöten. Men idag är en sandlåda sällan en fyrkantig träram utan de finns i många olika former, storlekar och material. Hos Biltema hittar du flera varianter som får dina barn att vilja gräva hela dagen lång. Här berättar vi vad du bör tänka på när du gör ditt köp.

Så väljer du rätt sandlåda för ditt behov

När du ska köpa sandlåda bör du ha följande faktorer i åtanke:

  • Material – Du kan välja mellan en sandlåda i plast eller trä. Båda dessa material är hållbara.
  • Storlek – En större sandlåda rymmer fler barn än en mindre. Vissa mindre rymmer ett eller två barn medan större sandlådor ofta har plats för flera barn och även vuxna.
  • Täckskydd – Du kanske vill kunna täcka över sandlådan när den inte används? I sådana fall är ett täckande skydd bra att ha. Det finns olika varianter, från inbyggda skydd i trä till medföljande plastöverdrag som läggs över sandlådan.
  • Montering – Vissa sandlådor är väldigt enkla att montera. En sandlåda i helgjuten plast behöver inte monteras alls. Men ju mer avancerad form, desto mer avancerad är monteringen.

Om Biltemas olika sandlådor

Om du har mindre barn kan du välja en kombinerad barnpool och sandlåda i hårdplast. Den är mångsidig och kan fyllas med antingen vatten eller sand. Tack vare att den är lite mindre kan du dessutom flytta runt den utan större problem.

Du som är på jakt efter en stor sandlåda kan välja mellan en hopfällbar sandlåda med lock eller en större låda med bänkar. Den förstnämnda kan du fälla ihop locket på och därmed skydda sandlådan från katter och andra djur. Även denna variant har i uppfällt läge bänkar med ryggstöd som barnen kan sitta på.

Vår största modell är en stor sandlåda med bänkar. Den är sexkantig och levereras komplett med skyddsöverdrag och bottenfilt. Även denna modell hjälper dig alltså att skydda sandlådan när den inte används.

Vanliga frågor om sandlådor

Vad ska man ha i botten på en sandlåda?

Du kan fästa en markduk eller liknande i botten på sandlådan.

Hur mycket sand ska man ha i sandlådan?

En sandlåda som är 150 x 130 x 22 cm (0,429 kubikmeter) behöver fyllas med 429 liter sand.

Vad kostar en sandlåda?

Biltema har sandlådor från 229 kronor och uppåt.