Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss! 60 år av låga priser  - Fira med oss!

Utomhusspel för trädgården

Köpguide utomhusspel – köp roliga trädgårdsspel till trädgården

När vädret tillåter kan lekar och spel flytta ut i trädgården. Det finns många roliga utomhusspel för hela familjen att välja mellan. Dessa trädgårdsspel kan du roa dig med tillsammans med vänner och familj. Här går vi igenom vad som är viktigast när du väljer mellan olika utespel.

Olika sorters utomhusspel

Ett bra trädgårdsspel är ett väldigt enkelt spel utan komplicerade regler. Därför lämpar sig dessa spel för hela familjen. Barn och vuxna i alla åldrar kan spela dessa spel tillsammans på lika villkor.

Det viktigaste att ha i åtanke när du ska köpa utomhusspel är vilka spel som roar dig. Det finns många olika trädgårdsspel att välja mellan.

Dessa är några av de mest populära spelen för utomhusbruk:

  • Kubb. Kubb är ett av de mest klassiska trädgårdsspelen. Spelet går ut på att först kasta ner det andra lagets kubbar (spelpjäser). Därefter är det dags att försöka fälla kungen.
  • Krocket. Krocket är ett annat klassiskt utomhusspel. Detta spel spelas med en träklubba med vilken du ska slå ett träklot. Klotet ska passera olika bågar och slutligen slås mot pinnar.
  • Boule. Boule är inte bara ett trädgårdsspel utan även en fullfjädrad sport. I detta spel ska du kasta stålkulor mot en mindre träkula. Träkulan kallas för “lille”. Boule bör allra helst spelas på grus men kan även spelas på andra hårda underlag.
  • Dart. Dart går ut på att kasta pilar på en piltavla. Detta är ett precisionsspel som likt boule är en sport i många länder. Spelet är ett populärt utomhusspel som också ofta förekommer på pubar.
  • Boccia. Även boccia är ett precisionsspel. Detta spel påminner en hel del om boule men här är kloten färgade. Likt boule och dart är boccia en sport som man tävlar i internationellt. Här i Sverige är spelet kanske dock främst känt som ett underhållande trädgårdsspel.
  • Ringspel. Ringspel är urtypen av ett enkelt men roligt utomhusspel. I detta spel ska du kasta olika kastringar över ett antal pinnar. Pinnarna ger olika många poäng och spelet går ut på att samla ihop så många poäng som möjligt.

Vanliga frågor om utomhusspel

Vad är trädgårdsspel?

Ett trädgårdsspel är ett spel som spelas utomhus i trädgården.

Vad finns det för roliga utomhusspel?

Kubb, krocket, boule och dart är några exempel på populära utomhusspel.