Köp & Hämta  - Köp online och hämta i varuhus inom 2 timmar! Biltema Appen  - 19 000 artiklar i din ficka! Mitt Biltema  - Ett roligare och enklare sätt att vara kund hos oss!

Vinterleksaker

Köpguide vinterleksaker – snöleksaker för vinterlek

När vintern väntar runt hörnet är det dags att ställa undan sommarens utomhusleksaker och istället plocka fram vinterleksakerna. Hopprep och frisbees byts då mot snöleksaker för vinterlek. I denna köpguide guidar vi dig genom den snåriga djungeln av vintriga leksaker.

Olika typer av vinterleksaker

De flesta vinterleksaker för barn kretsar förstås kring att ha skoj i backen. Dessa är några exempel på populära snöleksaker:

  • pulkor
  • kälkar
  • snowracers
  • åkmadrasser
  • skidor
  • stjärtlappar
  • tefat
  • hockeyklubbor.

Med det sagt finns det såklart även andra leksaker som kommer till användning i vinter. Nedan kan du se vårt kompletta utbud av vinterleksaker.

Vinterleksaker för barn i alla åldrar

En trevlig egenskap hos snöleksaker är att det finns något för barn i alla åldrar. Till exempel kan små barn från 1 år och uppåt med hjälp av en leksakssnöskyffel hjälpa till att skotta snö. För äldre barn och vuxna har vi mer kraftfulla redskap för snöröjning och halkbekämpning.

Just gemenskapen är en viktig faktor under den mörka årstiden. Många har goda minnen från barndomen kopplade till vinterlekar med familj och vänner. Att ha snöbollskrig samt att åka pulka och leka med andra snöleksaker utomhus är ofta en riktig höjdpunkt under de kyliga dagarna!

Det perfekta tillfället att köpa vinterleksaker

Snöleksaker och andra vintriga leksaker kan man med fördel köpa året runt. Inför vintern kan det vara en god idé att inventera beståndet och se vilka vinterleksaker som saknas eller behöver bytas ut.

Denna typ av leksaker samt utrustning för vintersport gör sig även utmärkt som födelsedagspresenter eller julklappar. En hockeyklubba, ett skidset eller en ny pulka är alltid en uppskattad gåva. Den kan antingen användas direkt om vädret tillåter, eller så kan gåvan få mottagaren att längta än mer till nästa snöfall!

Att tänka på vid köp och användning av vinterleksaker

När du ska köpa vinterleksaker för barn är det viktigt att känna till respektive produkts rekommenderade ålder. Vissa snöleksaker är framtagna för väldigt små barn medan andra bör användas av barn från 8 år och uppåt eller liknande. Även produkternas maxvikt är viktigt att ta hänsyn till för att maximera leksakernas hållbarhet och livslängd.

Såväl rekommenderad ålder som maxvikt för olika leksaker för vinterlek finner du på respektive produktsida.

 

FAQ Vinterleksaker

Vad finns det för olika typer av vinterleksaker?

Vinterleksaker är ett vitt begrepp som innefattar alla sorters snöleksaker för vinterlek. Några exempel på sådana är: pulkor, kälkar, snowracers, åkmadrasser, skidor och stjärtlappar.

Hur förvarar man vinterleksaker bäst?

Många väljer att förvara sina snöleksaker i garaget eller förrådet.

Finns det någon rekommenderad ålder för olika vinterleksaker?

Vissa snöleksaker lämpar sig bäst för mindre barn medan andra har en lite högre rekommenderad ålder. Många vinterleksaker kan även användas av äldre barn och vuxna.

Hur lång livstid har pulkor och andra vinterleksaker?

Snöleksakers hållbarhet varierar beroende på tillverkningskvalitet och slitage. Så länge som produktens maxvikt inte överskrids och vinterleksaken används på ett normalt sätt, sträcker sig dess livstid ofta över flera vintrar.